17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Ia te uită!

Regatul Cerului

iateuita

Distribuţia: Orlando Bloom, Jeremy Irons, Edward Norton, Liam Neeson, Marton Csokas
Regia: Ridley Scott
Aventuri, 2005

Regatul Cerului este povestea unui tânăr cavaler francez, Balian, la origine un modest fierar, pe care circumstanţele îl transformă în conducător militar şi apărător al Ierusalimului.
Punctul de pornire în destinul lui eroic îl constituie întâlnirea cu un cruciat, cavalerul Godfrey de Ibelin. Dezvăluindu-i faptul că este tatăl său, Godfrey îi arată lui Balian ce înseamnă cu adevărat rangul de cavaler şi îl ia cu el în Regatul Cerului, în Sfânta Cetate a Ierusalimului. În acea perioadă în Ierusalim domnea o pace fragilă, menţinută datorită eforturilor regelui Baldwin al IV-lea şi a consilierului său Tiberias, susţinuţi de o serie de cavaleri, printre care şi Godfrey de Ibelin, care au jurat să apere acest regat cu preţul vieţii lor.
La moartea sa, Godfrey îi transferă fiului său îndatorirea de a păstra pacea, de a-i apăra pe cei slabi şi de a face ca un „Regat al Cerului“ să fie posibil pe Pământ. Eroul filmului este nevoit să slujească un rege blestemat, de a cărui regină se îndrăgosteşte, devenind cavaler în încercarea de a apăra Ierusalimul, în faţa armatelor lui Saladin.

Duminică – 20.30 – Pro TV

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS