Acasă Magazin La 50 de ani de la lansarea filmului "Sunetul muzicii", Christopher Plummer...

La 50 de ani de la lansarea filmului „Sunetul muzicii”, Christopher Plummer şi-a lăsat amprentele în cimentul de la Hollywood

-

Actorul Christopher Plummer, în vârstă de 85 de ani, şi-a lăsat amprentele mâinilor şi picioarelor în faţa celebrului TCL Chinese Theatre din Hollywood, Los Angeles, vineri, într-o ceremonie care a marcat şi împlinirea a 50 de ani de la lansarea filmului „Sunetul muzicii/ The Sound of Music”.

La ceremonia de vineri au participat şi colegi de breaslă ai actorului Christopher Plummer, precum Shirley MacLaine, William Shatner şi Alex Trebek, informează dailymail.co.uk

Christopher Plummer participă, alături de actriţa Julie Andrews, şi la TCM Classic Film Festival, un eveniment care se desfăşoară la Hollywood, de joi până duminică. Festivalul a debutat cu o proiecţie specială a filmului „Sunetul muzicii”. În acest lungmetraj celebru, lansat în 1965, Christopher Plummer a interpretat rolul căpitanului Von Trapp.

Christopher Plummer a câştigat numeroase premii, printre acestea numărându-se trofee prestigioase precum un Oscar, două Emmy, două Tony, un Glob de Aur, un SAG Award şi un BAFTA. Graţie victoriei sale de la gala premiilor Oscar din 2012, la 82 de ani, pentru rolul din „Beginners”, Christopher Plummer a devenit cel mai în vârstă actor din lume care a câştigat un astfel de trofeu decernat de Academia de film americană. Starul canadian a mai primit o nominalizare la Oscar în 2010, la categoria „cel mai bun actor în rol secundar”, pentru evoluţia sa din filmul „Ultima staţie/ The Last Station”.

ȘTIRI VIDEO GdS