17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFacebook introduce o nouă opţiune pentru prevenirea actelor sinucigaşe

Facebook introduce o nouă opţiune pentru prevenirea actelor sinucigaşe

Rețeaua de socializare Facebook doreşte să ofere ajutor rapid utilizatorilor care postează gânduri sinucigaşe, a anunţat compania, potrivit Time, citat de Hotnews.

Începând cu această săptămâna, Facebook va introduce o nouă opţiune care permite utilizatorilor să raporteze atunci când consideră că un prieten este într-o situaţie grea. Persoana îngrijorată poate da click pe săgeata din partea drepată de sus a postării, iar o echipa specializată va analiză postările raportate şi în cazul în care va fi necesar le vor trimite la o linie de asistenţă telefonică pentru sinucigaşi. Echipa va contacta persoana care raportează postările şi îi va oferi acestei posibilitatea de a suna sau de a-i da un mesaj prietenului care are gânduri sinucigaşe.
Nouă abordare este actualizarea unui sistem implementat în 2011, care cerea utilizatorilor să trimită linkuri sau capturi de ecran pe o pagină Facebook specializată. Pentru acest proiect, compania a colaborat cu organizaţii specializate în prevenirea sinuciderilor: Innovations în Suicide Prevention, Now Matters Now, the Naţional Suicide Prevention Lifeline şi Save.org.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS