15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMister și basm în „Pădurea strâmbă“

Mister și basm în „Pădurea strâmbă“

Localnicii dintr-un sat polonez din districtul Gryfino, din Polonia Occidentală, se pot lăuda cu o pădure cu totul specială. Potrivit meteoweb.eu, aici, pe o suprafață de 253,62 km, se întinde „Pădurea strâmbă“, un loc de poveste, desprins parcă dintr-un basm de Hans Christian Andersen. Peste 400 de arbori de toate dimensiunile, cu trunchiurile curbate pe orizontală și aplecate spre nord, înconjurați de pini cu trunchiuri perfect verticale, atrag zilnic zeci de curioși, seduși de misterul numeroaselor mituri care circulă printre localnici. Se spune că arborii ar fi fost plantați la mijlocul anilor ‘30 de localnici sau tâmplari din zonă, care pentru o perioadă de șapte-zece ani ar fi presat trunchiurile cu instrumente mecanice, astfel încât să obțină un lemn curbat, bun pentru construcția de mobilă, arme sau nave. Este posibil ca arborii să fi fost „obligați să crească presați la bază, formând un arc care are o lungime de unu până la trei ani. În ciuda vârstei lor, arborii sunt destul de scunzi, rareori depășind o înălțime de 15 metri. Alții cred că forma ciudată a copacilor ar fi fost cauzată de greutatea zăpezii sau de vânt, care le-ar fi modificat structura. Alte voci susțin că este opera extratereștrilor sau rodul unor experimente ale naziștilor. Multe voci însă sunt convinse că este pur și simplu rodul magiei naturii. În orice caz, efectul final, deși încă misterios, este cu adevărat fascinant, plasând „Pădurea strâmbă“ pe lista celor mai fascinante locuri de pe planetă. În plus, localnicii sunt convinşi că aceste locuri sunt aducătoare de sănătate. Copacii de aici au o energie deosebită, care are un efect pozitiv asupra oamenilor.

„Pădurea beată“
de la ruși

Rușii nu se lasă nici ei mai prejos când vine vorba de păduri misterioase. La sud de Moscova, la o distanţă de 200 de kilometri, lângă oraşul Riazan, se află un loc în care se spune că ar fi aterizat un OZN.
În pădure, pe o suprafaţă destul de mică, cresc copaci contorsionaţi. Cercetătorii în domeniul fenomenelor paranormale sunt convinşi că asupra copacilor a acţionat câmpul magnetic produs de o navă extraterestră. Localnicii numesc acest loc pădure „beată“. Această pădure de conifere a fost plantată cu circa 50-60 de ani în urmă în locul unei păduri de stejari, care au fost tăiaţi.
Nimeni dintre localnici nu ţine minte dacă pinii au crescut strâmb de la bun început sau au fost contorsionaţi ulterior. Există multe ipoteze, relatează Andrei Gavrilov, directorul centrului etnocultural „Zariana“.
„Localnicii povestesc că au văzut pe aceste locuri oameni ciudaţi. Semănau cu oamenii, însă priviţi cu atenţie, se putea observa că aveau capete de lup sau de câine. Ei mai povestesc că tot aici, cândva, a avut loc o adevărată bătălie între două vrăjitoare din două sate vecine. Loviturile pline de energie magică au atins copacii şi i-au strâmbat“.
În pădurea „beată“ nu creşte nici iarba, nu trăiesc păsări. La câţiva metri distanţă, creşte iarbă şi păsările cântă. Alt lucru interesant este că numai coniferele au forma distorsionată, foioasele cresc în mod normal.
Oamenii de ştiinţă consideră că pădurea „beată“ a crescut aşa din cauza unei anomalii geomagnetice. „De vină sunt spărturile tectonice ale scoarţei pământului, care creează emisiile de energie ale câmpurilor de torsiune, curenţi turbionari care contorsionează copacii. Specialişti nu au studiat destul aceste fenomene”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS