14 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrafic îngreunat pe DN 67B Pitești - Drăgășani

Trafic îngreunat pe DN 67B Pitești – Drăgășani

În județul Argeș, pe DN 67B Pitești – Drăgășani, traficul este întrerupt pe ambele sensuri de deplasare, de aseară, la kilometrul 175 + 900 de metri, la intrarea dinspre Pitești în localitatea Poiana Lacului, din cauza faptului că structura de rezistență a podului de peste pârâul Teleormănel a cedat și acesta a devenit impracticabil. Ruta ocolitoare (valabilă și retur) este: Pitești – DN67B – Moșoaia – Smeura – DC Hințești – Albota – Cerbu – DN65 – Lunca Corbului – DJ679 – Păduroiu – DN67B – Drăgășani sau Pitești – DN65 – Albota – Cerbu – DN65 – Lunca Corbului – DJ679 – Păduroiu – DN67B – Drăgășani.
Circulaţia se desfăşoară cu restricţie de drum îngust şi viteză .Traficul a fost deviat de pe DN 67B pe DN 65(Slatina – Drăgăşani); în plan local traficul se desfăşoară astfel:se intra din DJ 679 în DN 65 la km 97+040 şi se iese în DN 67B la km 171+350(dincolo de pod).
Situația lucrărilor din carosabil este mult mai amplă, iar acestea sunt prezentate detaliat pe pagina de internet a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, la secțiunea „Situația drumurilor naționale”. Conducătorii auto sunt rugați să-și verifice, prin prisma lor, în măsura posibilităților, itinerariile de deplasare și, dacă este cazul, să le reconfigureze.
Având în vedere atenționarea „cod galben” emisă de Administrația Națională de Meteorologie pentru perioada următoare, poliţiştii sfătuiesc şoferii să circule prudent, deoarece în general, ploaia reduce vizibilitatea celui de la volan și aderența pneurilor la suprafața de rulare, iar vântul afectează stabilitatea autovehiculului, cu atât mai mult cu cât viteza de deplasare a acestuia este mare.
Într-un asemenea context, este extrem de important să se circule cu viteză redusă, adaptată la distanța de vizibilitate, starea suprafeței carosabile și valorile de trafic, să se mărească distanţa, în mers, între vehicule, să se folosească luminile de întâlnire și, după caz, cele de ceață, pe toate categoriile de drumuri, indiferent de ora la care are loc călătoria, să nu se bruscheze comenzile autovehiculului și să se recurgă la executarea diferitelor manevre (depășire, schimbarea benzii de circulație, mers înapoi etc.) numai după o prealabilă și temeinică asigurare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS