23.1 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAtenţionare de călătorie în Croaţia

Atenţionare de călătorie în Croaţia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează pe teritoriul Republicii Croaţiei asupra faptului că autostrada A1 Zagreb – Split (între Ogulin şi Otocac) a fost închisă din cauza condiţiilor meteorologice.
Totodată, sunt întrerupte următoarele linii de feribot şi bac:
Brestova – Porozina
Valbiska – Lopar
Ubli – Vela Luka – Hvar – Split
Korčula – Hvar – Split
Jelsa – Bol – Split
Mali Lošinj – Rijeka – Novalja Rijeka
Mali Lošinj – Unije – Susak.
Cetăţenii români sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă pe drumurile din Slavonia, Istria, Hrvatsko primorje şi Dalmaţia, întrucât pe carosabil pot apărea zone alunecoase.
Din cauza condiţiilor de iarnă, pe autostrada A6 Rijeka-Zagreb (între Kikovica şi Bosiljevo) este interzisă circulaţia pentru camioane şi tiruri. De asemenea, este interzisă circulaţia pentru camioane şi tiruri şi pe drumurile din Lika, judeţul Zadar şi Gorski kotar.
Pe teritoriul R. Croaţia, folosirea echipamentelor de iarnă este obligatorie până la data de 15 aprilie 2014, indiferent de condiţiile atmosferice sau de tipul de vehicul rutier.
Punctul de trecere a frontierei Ilok este închis pentru lucrări până la data de 10 iunie 2014.
MAE recomandă cetăţenilor români care doresc să se deplaseze sau să tranziteze Republica Croaţia să consulte pagina de internet http:// www.mae.ro, cât şi actualizările Companiei Naţionale Croate de Autostrăzi – http://www.hak.hr, ale Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, ale Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi ale Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS