10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMierea, aliatul frumuseţii

Mierea, aliatul frumuseţii

Mierea este delicioasă, o știm cu toții. Nu mulţi ştiu însă că este un ajutor de nădejde pentru întreţinerea frumuseţii. Iată câteva utilizări surprinzătoare ale mierii, pentru ca pielea dumneavostră să radieze de sănătate, relatează sfatulparintilor.ro.
 
Cremă hidratantă
 
Vi se pare că aveţi pielea aspră? Amestecaţi ulei de măsline și miere, în proporție de 1:1, și aplicaţi crema densă pe corp. Apoi lăsaţi să acționeze 10-20 de minute. Rezultatele vor fi uimitoare și de lungă durată. Combinaţi două linguri de miere cu două linguri de lapte. Soluția o puteți aplica pe față și o lăsaţi să acționeze zece minute. Clătiţi apoi cu apă.

Balsam de buze
 
Amestecaţi o linguriță de miere cu şase grame de ceară naturală, zece picături de ulei esențial de lămâie, două picături de vitamina E și 56 g de ulei de cocos. Amestecaţi și veţi obține o soluție densă, pe care o puteți turna într-o tăviță cu forme, astfel încât să obțineţi mai multe batoane.
   
Ceară de epilat
 
Amestecaţi două linguri­țe de zahăr bun cu o lingură de miere și o lingură de apă, apoi încălziţi la microunde (aproximativ 30 de secunde), până când compoziția devine maronie. Lăsaţi la răcit. Puteți subția amestecul cu apă dacă vi se pare prea gros. Folosiţi o spatulă și aplicaţi pe piele. Apoi așezaţi pe „ceară“ fâșii de pansament steril, presaţi ușor și trageţi.
 
Tratament de păr
 
Puneţi o linguriță de miere în șamponul cu care vă spălaţi de obicei, pentru a limita efectul advers al substanțelor din acesta. Mai puteți face un amestec din miere și ulei de măsline (proporție 1:1) pe care să-l aplicaţi pe păr înainte de baie. Lăsaţi să acționeze 15 minute (plus încă zece minute dacă aveţi părul foarte deteriorat), apoi limpeziți-vă ca de obicei.
 
Tratament antiacneic
 
Puneţi miere pe zona iritată, apoi acoperiţi cu plasturi timp de 30 de minute. Mierea are un puternic efect antiseptic.
 
Exfoliant
 
Măcinaţi câteva nuci, adăugaţi o lingură de miere și zeama de la o lămâie, apoi frecaţi-vă pe corp cu soluția rezultată. Nucile vor exfolia, sucul de lămâie va curăța, iar mierea va hidrata suprafața.
 
Soluție „antibucle“
 
Dacă vreţi ca părul să vă stea drept și să nu se mai onduleze, aplicaţi o soluție din miere și apă. Puneţi o linguriţă de miere într-un litru de apă și dați pe păr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS