17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin APIA Centrul Judeţean Dolj eliberează adeverinţe pentru fermierii interesaţi să acceseze credite

APIA Centrul Judeţean Dolj eliberează adeverinţe pentru fermierii interesaţi să acceseze credite

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judeţean Dolj  informează beneficiarii plăţilor naţionale directe complementare (PNDC) în sectorul zootehnic, la speciile ovine/caprine, că eliberează adeverinţe pentru cei care intenţionează sa acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente, de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia.

Potrivit unui comunicat remis de APIA, creditele oferă producătorilor agricoli posibilitatea utilizării de resurse financiare, necesare activităţilor curente, pâna la efectuarea, de către APIA, a plăţii primelor pe exploataţie şi pe cap de animal la care sunt îndreptăţiţi potrivit prevederilor legale.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor.

Toate conventiile încheiate între Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Banca şi Fondul de Garantare sunt postate pe site-ul APIA la adresa www.apia.org.ro. Până în acest moment au fost încheiate convenţii cu : BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE , BANCA  INTESA SANPAOLO  ROMANIA , BANCA TRANSILVANIA , PROCREDIT , OTP BANK , BANCPOST SA , CEC BANK, BCR .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS