20.5 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Hyperloop“, călătorii la viteze supersonice

„Hyperloop“, călătorii la viteze supersonice

Întreprinzătorul vizionar american Elon Musk, de origine sud-africană, a prezentat luni „Hyperloop“, un concept revoluţionar care permite realizarea de călătorii la o viteză aproape supersonică, în condiţii de siguranţă şi la preţuri modice, informează mediafax.ro.
Miliardarul Elon Musk, fondator al constructorului de maşini electrice Tesla Motors şi al companiei private de explorare spaţială SpaceX, a publicat un document de 57 de pagini despre acest proiect, care, dacă va fi implementat, ar putea face legătura între Los Angeles şi San Francisco în doar 35 de minute.
„Hyperloop constă într-un tub cu presiune joasă de capsule, transportate cu viteze mici şi mari pe lungimea tubului“, se afirmă în acel document.
„Capsulele sunt aşezate pe perne de aer presurizat“, adaugă documentul.
După părerea lui Elon Musk, acest sistem de transport ar putea atinge o viteză de 1.220 kilometri pe oră şi va fi economic viabil pentru orice distanţă mai mică de 1.500 de kilometri.
În timpul unei conferinţe telefonice, Elon Musk a evocat „o nouă formă de transport, diferită de trenul tradiţional, care va transporta pasageri şi mărfuri în capsule, într-un tub montat pe piloni“.
„A fost conceput pentru a fi foarte uşor, în condiţiile în care trenurile sunt incredibil de grele. E mai apropiat de un avion“, a adăugat el. Senzaţia resimţită la bordul său va fi apropiată de aceea resimţită într-un avion. „Va fi ceva fin, ca şi cum ai zbura prin aer“, a mai spus acesta.
Miliardarul american este convins că sistemul său va fi mai puţin vulnerabil la seisme şi mai puţin expus la accidente precum trenurile şi avioanele, „pentru că nu poate să se prăbuşească şi nici să deraieze“.
Conceptul a fost pus la punct de echipele Tesla şi SpaceX şi se bazează pe tehnologii dezvoltate în cadrul celor două companii. Proiectul prevede, mai ales, o versiune de motoare electrice utilizate pe modelele de automobile Tesla S, care vor crea un câmp electromagnetic pentru a propulsa capsulele.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS