14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin„E.T.“, cel mai bun film al copilăriei

„E.T.“, cel mai bun film al copilăriei

Legendarul SF al lui Steven Spielberg din 1982, „E.T.“, a fost desemnat cel mai bun film al copilăriei într-un sondaj realizat în Marea Britanie şi la care au participat 1.500 de respondenţi. Potrivit contactmusic.com, „E.T.“ a fost urmat în clasament de „Bambi“, „The Goonies“, „The Lion King“ şi „Toy Story“. De asemenea, un sondaj paralel l-a desemnat pe Steven Spielberg regizorul favorit al Marii Britanii, în vreme ce la capitolul replici celebre cea mai apreciată a fost cea din „Gone with the Wind“ (1939), „Frankly, my dear, I don’t give a damn“ (Sincer, draga mea, nu dau doi bani pe asta), rostită de Clark Gable, interpretul lui Rhett Butler în film.
Alte replici celebre preferate de britanici, în completarea topului cinci, sunt: „Go Ahead: Make My Day“ din „Dirty Harry“, „Nobody Puts Baby in a Corner“ din „Dirty Dancing“, „I’ll be Back“ din „The Terminator“ şi „Life is Like a Box of Chocolates“ din „Forrest Gump“.
Dintre filmele pe care britanicii şi-ar dori să le revadă, pe primul loc se situează „The Shawshank Redemption“, urmat de „Harry Potter“ (oricare film din serie), „Star Wars“ (oricare film din serie), „The Lion King“ şi „The Godfather“ (oricare film din serie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS