14.2 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

Scurte ştiri

Ponta vine la realegerea lui Cârciumaru
Victor Ponta participă la realegerea primarului Florin Cârciumaru ca preşedinte al PSD Gorj. Premierul va lua parte la conferinţa judeţeană organizată la Târgu Jiu, pe 28 martie, de către social-democraţii lui Florin Cârciumaru pentru reconfirmarea actualei conduceri. PSD Gorj este în reorganizare, tot joia viitoare urmând să fie aleşi şi cei trei noi vicepreşedinţi ai partidului, pentru a putea participa la Congresul PSD din luna aprilie. Victor Ponta este şi deputat ales în Colegiul Târgu Jiu.
Eugen Măruţă

Directori noi, de luni
Primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a semnat ieri numirea lui Radu Preda în funcţia de director general al Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova. Acesta îşi va prelua noile atribuţii de luni, 25 martie.
Tot de luni, locul său în fruntea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova va fi luat de actualul şef al Sectorului Străzi şi Construcţii Urbane din această instituţie, inginerul Florin Lungu. Dispoziţia de numire a acestuia la conducerea RAADPFL a fost semnată tot ieri de primarul Craiovei. Lungu se va lovi de greutăţile funcţiei chiar din prima zi, pentru că municipalitatea ar urma să-i solicite ducerea la îndeplinire – chiar de luni – a unui nou lot de dispoziţii de demolare a unor chioşcuri care ocupă ilegal domeniul public sau privat al oraşului.
Adrian Dinu

Investitor american la UM Sadu
Un american este dispus să investească în localitatea gorjeană Bumbeşti-Jiu, la Uzina Mecanică Sadu. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că firma americană este interesată de o investiţie în domeniul industriei de apărare, respectiv pentru deschiderea unor secţii de producere a muniţei atât pentru piaţa civilă, cât şi pentru armată. La Uzina Mecanică Sadu mai lucrează în prezent 940 de oameni, din 12.000, câţi existau înainte de 1989. Fabrica are datorii mari la bugetul de stat, dar a reuşit să încheie cinci contracte pentru livrare de cartuşe cu societăţi din SUA.
Eugen Măruţă

Rata şomajului a depăşit 8%
Numărul şomerilor din judeţul Gorj este în creştere, depăşind în această lună 8,06%. Acest procent corespunde unui număr de şomeri de 11.666, din care aproape 6.000 sunt neindemnizaţi. Conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj speră ca din luna aprilie rata şomajului la nivelul judeţului să mai scadă.
În acest sens, va fi organizată la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu Jiu o bursă generală a locurilor de muncă.
„Va fi organizată bursa generală a locurilor de muncă, la nivel național, pe 19 aprilie. În județul Gorj, o vom organiza la fel ca în fiecare an, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Sperăm să fie o participare bună, să vină cât mai mulți angajatori și oamenii să își găsească un loc de muncă. Vom avea și un stand cu locurile de muncă în spațiul UE. Vrem să mai organizăm, în noiembrie, o bursă pentru persoanele de etnie romă, iar pe 27 septembrie va fi bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. În fiecare lună, noi mergem în comune și consiliem șomerii, le aducem la cunoștință date despre locurile de muncă disponibile și așa mai departe. Am fost în Roșia de Amaradia, am organizat cu succes acolo, am avut cam 100 de participanți. A fost și un angajator care a oferit 25 de locuri de muncă din luna aprilie. Cei de acolo vor să participe la un curs de calificare în domeniul silvic. După absolvire, se vor putea angaja. Următoarea întâlnire va fi la Crușeț, deja am luat legătura cu primarul și punem lucrurile la punct“, a spus Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS