11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinNecunoscutele căsătoriei

Necunoscutele căsătoriei

Despre căsătorie, unii tineri cred că este cel mai bun lucru care li se poate întâmpla, în timp ce alţii consideră că n-or să facă niciodată acest pas. Bineînţeles, dincolo de imaginea idilică pe care o au multe domnişoare care visează la feţi-frumoşi călare pe cai albi, există multe alte lucruri, nu neapărat negative, care vă pot face să vă gândiţi mai bine, se menţionează într-un articol publicat de sfatulparintilor.ro.

Spaţiul personal

În ultimii doi-trei ani, aţi fost practic inseparabili, aţi făcut totul împreună. Ce nu v-a spus însă nimeni este că, la un moment dat, este posibil să vreţi să faceţi anumite lucruri şi singuri. Este OK să aveţi nevoie de spaţiu personal, însă este foarte important să vorbiţi cu partenerul despre acest subiect.

Fericirea

Nimeni nu v-a spus că, după euforia primelor luni de fericire, persoana căreia i-aţi promis să-i fiţi alături la bine şi la rău începe să vă calce pe nervi. Poate că vocea ei/lui nu mai sună încântător la prima oră, atunci când abia aţi deschis ochii şi n-aţi apucat să vă beţi cafeaua. Însă nu trebuie să fiţi prea aspru/ă cu dumneavoastră şi sărutaţi-vă partenerul de două ori după ce aceste sentimente neplăcute dispar, aşa cum este şi normal. Disputele

Până acum nimeni n-a scos o vorbă despre faptul că o bună parte din căsnicie veţi avea la nesfârşit discuţii aprinse despre aceleaşi trei subiecte: familie, bani, treburi gospodăreşti. Aceste trei lucruri despre care nici măcar nu v-ar fi trecut prin cap că vă vor face viaţa amară după ce aţi spus „da“. Acum, familia lui cere prea multe. Familia ei pare să nu înţeleagă că aveţi nevoie de timp pe care să-l petreceţi doar voi doi. Iar banii „noştri“ nu pot fi cheltuiţi pe lucruri pe care doar unul dintre voi le consideră necesare.

Timpul

Cineva v-a atenţionat că trebuie să vă potriviţi bioritmul? Oamenii râd şi se gândesc că este aşa de amuzant faptul că dumneavoastră sunteţi o pasăre de noapte, iar soţia este o persoană căreia îi place să fie în picioare la prima oră.
Însă, după ce vă mutaţi împreună şi trăiţi aşa câteva luni, lucrurile încep să scârţie, iar bioritmul devine o piatră de moară în relaţia dumneavoastră. O să treacă ceva timp până când astfel de persoane învaţă arta compromisului şi pot să trăiască armonios.

Prietenii

Nimeni nu v-a spus că dacă nu faceţi un efort pentru a vă ţine aproape prietenii veţi rămâne singur. Căsătoria nu este soluţia perfectă pentru singurătate. Poţi fi cu cineva pe care îl iubeşti, dar să te simţi singur în acelaşi timp. Nu faceţi greşeala să vă îndepărtaţi cel/a mai bun/ă prieten/ă după ce v-aţi căsătorit. Timpul pe care îl petreceţi alături de prieteni, departe de partener, vă va ajuta inclusiv în relaţie să fiţi un soţ/soţie mai bun/ă.

Copiii

Chiar dacă nimeni nu v-a spus, este foarte important ca amândoi să fiţi pe aceeaşi lungime de undă când este vorba despre dorinţa de a avea copii. Dacă n-aţi abordat acest subiect în mod serios, s-ar putea să aveţi surprize neplăcute. S-ar putea să credeţi că partenerul îşi doreşte sau nu-şi doreşte copii şi să presupuneţi greşit. Tocmai de aceea, este important să aflaţi care este părerea partenerului în legătură cu copiii, chiar înainte de a vă căsători.

Petrecerile

Petrecerile pot fi un motiv serios de ceartă în cuplu. Când eraţi singur/ă, nu era nici o problemă să mergeţi să vă distraţi, însă acum poate fi motiv de ceartă. Când sunteţi tânăr şi fără obligaţii, puteţi merge oriunde doriţi, însă după ce v-aţi căsătorit şi trebuie să vă duceţi la serviciu dimineaţa, iar partenerul vrea ca seara să mergeţi la petreceri, este momentul să vă îngrijoraţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS