17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Alcool şi sex

Efectele alcoolului sunt, cel puțin la o primă vedere, benefice. Utilizarea băuturilor alcoolice pentru stimularea libidoului se folosește din cele mai vechi timpuri, chiar și azi considerându-se că printre efectele alcoolului se numără și sporirea poftei de sex, relatează sfatulparintilor.ro.
Ovidiu a spus în celebra sa poezie „Ars Amatoria“ că beția este urâtă, dar să te prefaci că ești beat te poate ajuta să fii iertat pentru manierele proaste sau performanțele sexuale slabe. Inclusiv Shakespeare a vorbit despre efectele alcoolului asupra sexului: provoacă dorință, însă scade performanța.
Iată ce ar trebui să știi despre efectele alcoolului asupra sexului:

Declanșează dorința

Alcoolul în cantități moderate reduce anxietatea și dezinhibează. Prin urmare, un pahar sau două de alcool îi vor ajuta pe bărbați să-și depășească timiditatea și să abordeze femeile. Mai ales în cazul bărbaților cărora le este teamă de respingere, alcoolul poate fi un aliat de nădejde. Însă, când e vorba de băuturi, mai mult nu înseamnă deloc mai bun. Dimpotrivă, dacă un pahar oferă curaj, trei-patru creează premisele pentru un eșec total.

Reduce timiditatea în pat

O ușoară schimbare a stării emoționale datorată unui pahar de alcool este de ajuns pentru a vă scăpa de nervozitate, ceea ce duce la exprimarea fără inhibiții a sexualității. Un pahar sau două de băutură pot doborî bariere peste care, în mod normal, nu se poate trece. Însă subliniem: doar o cantitate moderată de alcool face ca sexul să fie mai interesant.

Nu exageraţi cu băutul

Întotdeauna trebuie să fiţi atent la cantitatea de alcool consumată. În general, o jumătate de miligram de alcool pentru fiecare kilogram al corpului este doza maximă recomandată. Tot ce este peste, va reduce capacitatea sexuală a unei persoane. Însă, cum nu toţi oamenii sunt la fel, cantitatea de alcool poate diferi de la o persoană la alta. Tocmai de aceea, este important pentru fiecare să-și cunoască limitele.
Cum sunt influențate femeile

Nu doar bărbații sunt influențați de alcool, ci și starea emoțională a femeilor este afectată de el. În studiile publicate în revista Nature încă din 1994, s-a spus că alcoolul crește nivelul libidoului la femei. Potrivit acestor cercetări, alcoolul crește nivelul testosteronului la femei, ceea ce înseamnă o dorință sexuală mărită. Ca și la bărbați, alcoolul „şterge“ timiditatea și reduce inhibițiile.

Absintul

Se crede despre anumite băuturi că ajută potența. Spre exemplu, absintul a fost folosit de către europeni ca afrodisiac, în special de artiștii francezi și de intelectuali. Însă această băutură a fost interzisă pe 16 martie 1915, din cauza toxicității unora dintre ingredientele sale.

Berea

Într-un top al băuturilor afrodisiace, berea ocupă ultimul loc. Din cauza procentului scăzut de alcool din bere, este nevoie de o cantitate mai mare de lichid pentru ca nivelul testosteronului să atingă cote rezonabile. Însă, berea multă îi face pe bărbați să meargă des la toaletă. Iar acest lucru nu este deloc generator de dorință sexuală.

Vinul

Vinul de Porto este considerat ca având unul dintre cele mai puternice efecte afrodisiace. Despre această băutură se spune că promovează actele de dragoste, mai ales când este servit împreună cu căpșune. Se pare că sortimentul alb are cele mai bune efecte afrodisiace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS