15.6 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPatru lucruri neştiute despre operaţiile estetice

Patru lucruri neştiute despre operaţiile estetice

Din ce în ce mai multe persoane apelează la operaţiile estetice pentru a arăta mai bine, pentru a-şi creşte încrederea de sine etc. Însă, ca la orice intervenţie chirurgicală şi în cazul operaţiilor estetice pot interveni „efecte secundare“, indiferent cât de bun ar fi medicul. Iată câteva lucruri pe care probabil nu le ştiaţi despre o operaţie estetică, explicate de Dr. Semira Bayati, chirurg plastician din Newport Beach, California.

1. Cicatricele nu depind doar de îndemânarea medicului
Când vă supuneţi unei operaţii estetice, să nu vă aşteptaţi să vă rămână cine ştie ce cicatrice imensă. Şi toată lumea se bazează pe măiestria chirurgului ca să rămână cât mai puţine semne vizibile în urma intervenţiei. Însă, acest lucru nu depinde numai de doctor, ci şi de genele fiecărui pacient.. Cei mai predispuşi cicatricelor vizibile sunt oamenii cu pielea mai pigmentată.

2. Nu toată lumea se pricepe
O intervenţie cu botox, oricât de simplă ar părea, nu poate fi făcută de oricine. Dacă brusc dentistul vă propune să scăpaţi de riduri, ar fi bine să nu cedaţi tentaţiei oricât de bun stomatolog ar fi. Este indicat ca o astfel de intervenţie să fie făcută la un cabinet de specialitate, de personal specializat.

3. Spaţiul mare dintre sâni este de la stern
Aţi văzut multe femei care după ce îşi pun silicoane au un spaţiu destul de mare între sâni. Asta nu se întâmplă din cauza medicului sau din cauza silicoanelor, ci din cauza construcţiei fiecărei femei. Dacă oasele din zona pieptului sunt înfundate, apare această distanţă extrem de mare între sâni, care nu era vizibilă când pieptul era de mici dimensiuni.

4. Nu minţiţi despre fumat şi suplimentele alimentare
Mulţi pacienţi care urmează să suporte diverse intervenţii chirurgicale nu vor să recunoască faptul că fumează, pentru că cei mai mulţi medici nu-i vor opera. Fumătorii au un nivel redus de oxigen în sânge, iar operaţiile de ridicare a sânilor sau de lifting se pot vindeca greu. În unele cazuri pot apărea necroze ale pielii.
De asemenea, suplimentele alimentare, pastilele de slăbit pot interfera cu substanţele anestezice, iar pacientul poate muri din această cauză. Femeile omit de multe ori să spună medicului despre aceste suplimente atunci când sunt întrebate dacă urmează vreun tratament, pentru că nu le consideră medicamente. Iar acest lucru poate fi o greşeală fatală.
sfatulpartinilor.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS