11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Rai fierbinte

Oamenii de ştiinţă americani reuşesc de multe ori să se depăşească pe ei şi să surprindă prin ingeniozitate şi originalitate. Mai nou, aceştia s-au folosit de pasaje din Biblie, dar şi de princiipile fizicii termodinamice pentru a calcula temperatura din iad şi din rai, relatează www.futilitycloset.com. Într-o primă fază, ei s-au concentrat pe aflarea temperaturii din rai, din simplul motiv că referinţele biblice existente sunt mai generoase la acest capitol. Plecând de la versetul din cartea profetului Isaia, din Vechiul Testament, potrivit căruia „Şi luna va străluci ca soarele, iar soarele va străluci de şapte ori mai mult, ca lumina a şapte zile, în ziua când Domnul va lega rana poporului Său şi va tămădui vânătăile de pe trupul lui“ (Isaia 30:26), cercetătorii au ajuns la concluzia că raiul primeşte de la Lună la fel de multă radiaţie precum primeşte Pământul de la Soare, la care se adaugă această cantitate înmulţită cu de șapte ori câte șapte – în total o cantitate de radiaţii de 50 de ori mai mare decât cea pe care Pământul o primeşte de la astrul zilei. Lumina pe care o primim de la Lună este de 10.000 de ori mai redusă decât lumina pe care o primim de la Soare, aşa că specialiştii nu au mai luat-o în calcul.
Plecând de la aceste informaţii, s-a putut calcula temperatura din rai.

Cifre şi… legende

Radiaţia primită de paradis îl va încălzi până la punctul în care pierderea de căldură rezultată din radiaţie este egală cu căldura primită. Cu alte cuvinte, paradisul pierde prin radiaţia sa de 50 de ori mai multă căldură decât Pământul. Mai departe, se aplică legea Stefan-Boltzman, o lege a fizicii cu aplicaţii în termodinamică:
(H/E)4 = 50, unde E este temperatura absolută a Terrei – 300 de grade Kelvin; rezultă că H este temperatura absolută a raiului, 798 de grade Kelvin, adică +526 grade Celsius. În ceea ce priveşte temperatura din iad, calculele nu au mai putut fi atât de clare, ci s-a mers doar pe estimări. În opinia specialiştilor, temperatura de aici trebuie să fie mai mică de +444,6 grade Celsius, temperatură la care se vaporizează pucioasa, trecând din stare lichidă în stare gazoasă, după cum se precizează într-un verset din Cartea Apocalipsei:
„Iar partea celor fricoşi şi necredincioşi şi spurcaţi şi ucigaşi şi desfrânaţi şi fermecători şi închinători de idoli şi a tuturor celor mincinoşi este în iezerul care arde, cu foc şi cu pucioasă, care este moartea a doua“. (Apocalipsa 21:8).
La o temperatură mai mare de +444,6 grade Celsius, sulful nu ar mai exista sub formă lichidă, ci de vapori.
În concluzie, oamenii de ştiinţă au dat peste cap toate credinţele existente, demonstrând că totuşi în rai este mult mai cald decât în iad.
Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS