9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazin„După dealuri“, la Tuscan Sun Festival

„După dealuri“, la Tuscan Sun Festival

Filmul „După dealuri“, de Cristian Mungiu, a fost selecţionat la Tuscan Sun Festival 2012, unde va fi proiectat în secţiunea „Tribeca Firenze“, informează Mediafax.ro. Potrivit organizatorilor, în această secţiune nou-înfiinţată, în perioada 13 – 17 iunie, vor rula filme de clasă mondială, proiecţiile fiind realizate la cinematograful Odeon din Florenţa, unul dintre cele mai elegante din Italia, amenajat în celebrul Palazzo Stronzzino. Filmele din secţiunea „Tribeca Firenze“ vor fi prezentate înainte de proiecţii de regizorii lor şi de reprezentanţii companiei Tribeca Enterprises.
Organizatorii Tuscan Sun Festival şi reprezentanţii Tribeca Enterprises – compania care organizează Festivalul de Film Tribeca, înfiinţat de Robert De Niro, Jane Rosenthal şi Craig Hatkoff în Manhattan, New York, în 2002 – au anunţat vineri lista filmelor selecţionate în secţiunea „Tribeca Firenze“ a celebrului festival de artă din Florenţa, printre peliculele nominalizate aflându-se şi „După dealuri“.
Alături de filmul „După dealuri“, de Cristian Mungiu, au mai fost selecţionate în această secţiune a festivalului din Florenţa lungmetrajele „Any Day Now“, de Travis Fine, „Dangerous Liaisons“, de Stephen Frears, „First Winter“, de Benjamin Dickinson, „Ripley’s Game“, de Liliana Cavali, „Rust and Bone“, de Jacques Audiard, „Wagner’s Dream“, de Susan Froemke, „The World Before Her“, de Nisha Pahuja, şi „The Zen of Bennett“, de Unjoo Moon.

„După dealuri“

Lungmetrajul „După dealuri“ în regia lui Cristian Mungiu, a primit, pe 27 mai, două premii la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes: premiul pentru scenariu (Cristian Mungiu) şi premiul pentru interpretare feminină (ex-aequo Cosmina Stratan şi Cristina Flutur). Filmul „După dealuri“ reprezintă o coproducţie între casa cineastului român – Mobra Films -, casa franceză Why Not Productions şi casa de producţie, cu sediul în Belgia, a fraţilor Jean-Pierre şi Luc Dardenne, Les Films du Fleuve.
„După dealuri“ spune povestea a două fete, Alina (Cristina Flutur) şi Voichiţa (Cosmina Stratan), care au crescut împreună la orfelinat şi s-au regăsit apoi într-o mănăstire izolată din România. Alina vrea să plece de acolo pentru a se stabili în Germania şi îşi doreşte ca Voichiţa să vină cu ea. Însă, Voichiţa este ataşată profund de viaţa de la mănăstire. Atunci când Alina îl înfruntă pe preot, tânăra este dusă la spital, iar persoanele care o îngrijesc încep să creadă că este posedată de diavol. Din distribuţia filmului lui Mungiu mai fac parte Dana Tapalagă, Cătălina Harabagiu şi Valeriu Andriuţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS