30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPe aici nu se trece!

Pe aici nu se trece!

Peste tot în lume există anumite locuri care au stârnit fantezia amatorilor de teorii ale conspiraţiei, datorită misterului care planează asupra lor, dar şi a secretelor foarte bine păzite la care nu au acces „muritorii de rând“

Site-ul italian zingarate.com a enumerat unele dintre cele mai fascinante locuri de pe planetă, locuri care au stârnit imaginaţia a generaţii de amatori de mistere şi teorii ale conspiraţiei. De exemplu, în Rusia există Muntele Yamantau şi oraşul Mezhgorye (cunoscut sub numele de Beloretsk 15 şi Beloretsk 16), care adăpostesc, din câte se pare, unul dintre cele mai mari secrete ale Rusiei. Mezhgorye are statut de oraş închis, prin urmare nu sunt indicatoare către el şi nu trebuie să apară pe alte hărţi decât pe cele clasificate. Scanările din satelit realizate la sfârşitul anilor ’90 i-au făcut pe americani să suspecteze existenţa unui buncăr antinuclear în masivul Yamantau. De asemenea, proiectul de sub Muntele Yamantau a fost asociat cu aşa-zisa „Mână Moartă“, adică puterea de comandă nucleară şi sistemul de control al rachetelor strategice.
De-a lungul timpului, oficialii americani au cerut omologilor ruși explicaţii cu privire la facilităţile din Mezhgorye şi din preajma muntelui Yamantau, iar de fiecare dată explicaţiile au fost diferite, variind de la existenţa unui sit minier sau a unei zone pentru depozitarea alimentelor şi până la  un bucăr destinat protejării liderilor importanţi din Rusia în cazul unui război nuclear.
Tot în Rusia, de data aceasta în Moscova, există, se pare, un sistem secret de linii de metrou care sunt paralele cu cele ale metroului public și chiar le-ar depăși în lungime. Din câte se pare, metroul  are 4 linii şi 50 până la 200 de metri adâncime şi ar face legătura între Kremlin şi cartierul Serviciului General de Securitate sau aeroporul Vnukovo 2, precum şi alte locuri de importanţă națională. Reţeaua ar fi fost construită în timpul mandatului lui Stalin, iar KGB-ul le-a dat numele de cod D-6. Existenţa neconfirmată, dar nici infirmată a Metroului 2 din Moscova reprezintă în acelaşi timp o atracţie pentru fanii conspiraţionişti, dar şi principalul obstacol în vizitarea tunelurilor.

Cluburi secrete

În ciuda opiniei adânc întipărite în imaginarul colectiv, la Disneyland există posibilitatea să beţi din când în când alcool. Din câte se pare, celebrul parc de distracţii dispune de o licenţă pentru vânzarea băuturilor alcoolice pe care o foloseşte ori de câte ori aici sunt organizate petreceri private.  De asemenea, în incinta complexului de distracţii se află Club 33,  locul unde se vând în permanență băuturi cu alcool. Walt Disney a simţit nevoia unui loc privat, special, în care să se poată întreţine cu sponsorii sau alţi oaspeţi. Clubul 33 a fost fondat în 1967. După moartea fondatorului, Disney Land a decis ca acest Club 33 să fie deschis numai pentru membrii speciali şi oaspeţii lor. Accesul este permis doar pe baza unei legitimaţii. Clubul se află în centrul sectorului numit New Orleans Square din Disneyland, în imediata apropiere a restaurantului Blue Bayou. Taxa de admitere variază între 10.000 şi 30.000 de dolari, iar membrii beneficiază şi de un loc de parcare.
Din păcate însă, principalul dezavantaj pe care îl întâmpină cei care îşi doresc să devină membrii ai acestui club este lista de aşteptare care se întinde pe parcursul a 14 ani.
Alt club, la fel de exclusivist, se găseşte în  Londra şi se numeşte White’s Gentlemen’s Club. Acest club, construit în 1693 de  imigrantul italian Francesco Bianco, a devenit iniţial cunoscut datorită  ciocolatei calde, o delicatesă rară şi foarte scumpă la vremea respectivă. Între timp, clubul a fost dedicat exclusiv tinerilor gentlemeni provenind din înalta societate. Deşi, teoretic, toţi domnii la modă aveau statutul de membru, în acest club aveau acces doar cei foarte influenţi. Astăzi, clubul  este cunoscut mai mult ca un loc de socializare şi pentru jocuri de noroc. Accesul femeilor este complet interzis, iar, în prezent, bărbaţii care doresc să adere la White’s Gentlmen’s Club trebuie să fie invitaţi de un membru care beneficiază de susţinerea altor doi membri. Tocmai din aceast motiv, printre cei incluşi în clubul exclusivist se număra membri ai Coroanei Regale, politicieni recunoscuți sau artişti importanţi.

Mistere americane

De pe lista locurilor interzise nu putea să lipsească însă controversata Zonă 51. Aceasta este una dintre cele mai secrete baze ale Armatei Americane și se află în comitatul Nye, din statul Nevada, Statele Unite ale Americii.
Situată în centrul unei mari suprafeţe de pământ federal, pe malul sudic al lacului sărat secat Groom Lake, Area 51 este o bază militară aeriană de dimensiuni considerabile, obiectivul său fiind  dezvoltarea testelor experimentale şi a sistemelor de arme. Perimetrul de securitate este păzit de forţe militare private. Baza nu apare pe nici o hartă publică a Statelor Unite. Cine are curajul să pătrundă în această arie de securitate riscă să fie ucis. Dincolo de toate aceastea însă, certitudinile referitoare la Zona 51 sunt destul de puține. Se pare că aici sunt testate cele mai avansate tehnologii ale armatei americane. Cu timpul s-a aflat că acolo a fost perfecţionat avionul-spion Lockheed U-2 şi aparate precum celebrul avion de recunoaştere Lockheed SR-71 Blackbird sau avionul greu detectabil prin radar (Stealth) Lockheed F-117 Nighthawk etc. Toate au fost testate în secret.
Altă bază militară secretă se află la 74 km distanţă de Washington DC,  şi este localizată în adâncurile unui munte, lângă localitatea Bluemont, Virginia.
Centrul pentru operaţiuni de urgenţă Mount Weather din Virginia, Statele Unite, a fost construit în anii ‘50, în timpul Războiului Rece, aici urmând să fie adăpostiţi cei mai importanţi oameni ai Statelor Unite, în cazul unui atac nuclear.
Operaţiunile desfăşurate aici de agenţia pentru situaţii de urgenţă FEMA sunt strict secrete. Se crede că Mount Weather este, de fapt, un oraș subteran, prevăzut  cu străzi, cafenele şi spitale, un sistem propriu de purificare a apei, clădiri de birouri, un mic lac cu apă proaspătă din izvoarele subterane şi chiar un sistem de televiziune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS