18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinFemeile, pretenţioase la curăţenie

Femeile, pretenţioase la curăţenie

Un studiu recent ale cărui rezultate au fost făcute publice de Daily Mail arată că femeile petrec trei ore în fiecare săptămână reluând activităţile casnice pe care partenerii lor nu reuşesc să le ducă la bun sfârşit în mod corespunzător

Se spune că dacă vrei să faci un lucru „ca lumea“ este indicat să îl faci singur şi să nu delegi sarcinile altcuiva. Se pare că această zicală este cât se poate de adevărată şi atunci când vine vorba de executarea sarcinilor casnice din gospodărie. Potrivit unui studiu efectuat de curând în Marea Britanie, cele mai multe dintre femei se văd nevoite să ia de la capăt activităţile de care, teoretic, s-a ocupat partenerul lor. Spălatul rufelor, datul cu aspiratorul şi spălatul vaselor sunt principalele sarcini la care bărbaţii pică testul îndemânării – cel puţin acestea sunt „probele“ ale căror rezultate doamnele şi domnişoarele le consideră nesatisfăcătoare. Conform rezultatelor sondajului, alte activităţi casnice care sunt lăsate pe mâna bărbaţilor, dar nu sunt îndeplinite corespunzător sunt aranjarea pernelor pe canapea, făcutul patului dimineaţa şi ştergerea blatului de lucru din bucătărie.

Femeile, pretenţioase

Un purtător de cuvânt al companiei Sainsbury’s, cea care a realizat studiul pe un eşantion de 2.000 de femei, a explicat că „bărbaţii moderni se implică mai mult în gospodărie decât cei din generaţiile dinainte şi în prezent aproape jumătate dintre cupluri îşi împart sarcinile domestice“. Potrivit reprezentantului Sainsbury’s, studiul a relevat faptul că, deşi doamnele şi domnişoarele ştiu că le este imposibil să se ocupe singure de toate treburile gospodăreşti, ele sunt perfecţioniste. Acest lucru înseamnă că, dacă o anumită sarcină care i-a fost încredinţată partenerului nu este dusă la capăt conform standardelor feminine, de multe ori gospodinele sunt sigure că ele ar putea efectua treaba respectivă mai bine.
Studiul comandat de compania care deţine un lanţ de magazine foarte cunoscut în Marea Britanie a arătat că aproape jumătate dintre femeile care au participat la sondaj au declarat că partenerul lor se oferă să ajute cu spălatul vaselor, dar de cele mai multe ori fac treaba pe jumătate – fie lasă vasele neşterse, fie uită să cureţe şi bucătăria. O treime dintre respondente s-au declarat nemulţumite de faptul că soţii sau iubiţii lor nu arajează pernele canapelei, în timp ce 32 la sută dintre femeile care au răspuns la sondaj s-au plâns că bărbatul din viaţa lor nici nu se deranjează să facă patul dimineaţa. Trecând în bucătărie, 28 la sută dintre respondente s-au declarat mulţumite de faptul că partenerul lor găteşte cu plăcere, însă pe de altă parte le vine să îşi ia câmpii când văd ce dezastru rămâne în bucătărie după această „operaţiune“. Două treimi dintre respondente au mărturisit că apreciază faptul că partenerii se străduiesc să facă treburile casnice bine, iar patru din zece au declarat că împart în mod egal cu partenerul sarcinile din gospodărie. În ciuda tuturor acestor statistici, jumătate dintre respondente au susţinut că s-au resemnat cu ideea şi nu îşi mai bat iubiţii sau soţii la cap cu această problemă.

Bărbaţii, binevoitori, dar nepricepuţi

Studiul realizat de Sainsbury’s a arătat că o cincime dintre bărbaţi nici măcar nu îşi dau seama că nu fac treburile casnice ca la carte, pentru că sunt concentraţi pe ideea de a le fi de ajutor partenerelor. De asemenea, femeile au spus aproape în unanimitate că bărbaţii preferă să arunce lucrurile la întâmplare în sertare şi dulapuri în loc să le pună într-o oarecare ordine, şi că domnilor le e mai la îndemână să pună un obiect altundeva decât „la locul“ lui, pentru ca apoi să se plângă că nu îl găsesc.
Spălatul rufelor şi aşezarea acestora în dulapuri pare să fie mărul discordiei în ceea ce priveşte treburile casnice. Doamnele se plâng că partenerii lor nu separă niciodată rufele albe de cele negre sau colorate, pun prea multe haine pe o singură sârmă (şi de cele mai multe ori unele peste altele), astfel că acestea se usucă mai greu şi, în fine, nu împăturesc niciodată hainele înainte de a le pune în dulap. Potrivit opiniei femeilor, domnii se dovedesc neîndemânatici şi atunci când vine vorba de spălatul vaselor. Respondentele s-au plâns, în marea lor majoritate, că partenerii preferă să construiască adevărate turnuri de farfurii, castroane şi pahare, pe care le aşază cu atenţie unele peste altele – în loc să se oprească din spălat şi să şteargă şi să pună la loc vesela deja curăţată.
Chiar şi când execută banala activitate de a da cu aspiratorul, bărbaţii le scot peri albi femeilor: respondentele sondajului s-au plâns că, în general, partenerii lor încep aspiratul din mijlocul încăperii şi merg în toate direcţiile, iar la cinci minute după această operaţiune se plimbă tacticoşi prin casă încălţaţi cu pantofi de stradă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS