18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinLady Gaga, în ajutorul tinerilor

Lady Gaga, în ajutorul tinerilor

Controversata artistă Lady Gaga a inaugurat săptămâna trecută Fundaţia „Born This Way“, propriul ei proiect care îşi propune să inspire tinerii şi să îi înveţe să aibă încredere în ei. Evenimentul a avut loc la Universitatea Harvard, în faţa unei asistenţe în rândul căreia s-au aflat realizatoarea de televiziune Oprah Winfrey, mentorul spiritual Deepak Chopra şi secretarul din domeniul sănătăţii, Kathleen Sebelius. Potrivit unui comunicat emis anterior de Lady Gaga, fundaţia „îşi propune să ajute tinerii să se dezvolte pe toate planurile, dar şi să stabilească un standard de bunătate şi curaj şi să creeze o comunitate internaţională ai cărei membri să se protejeze reciproc în faţa agresiunii şi abandonării“. Fundaţia „Born This Way“ va colabora cu diverse asociaţii partenere din Statele Unite pentru a-şi îndeplini obiectivele, activitatea urmând să se concentreze pe consilierea tinerilor şi rezolvarea problemelor legate de egalitate şi discriminare, prin abordarea unor subiecte precum încrederea în sine, bunăstarea, combaterea agresivităţii, dezvoltarea profesională, dar şi prin folosirea mediului digital ca metodă de schimbare a mentalităţilor.

Declaraţii la inaugurare

Oprah Winfrey, prezentă la ceremonia de lansare a fundaţiei, s-a declarat susţinătoarea numărul unu a iniţiativei lui Lady Gaga. „Uneori, singura modalitate de a atrage atenţia asupra unei probleme este să ai o abordare agresivă, să spargi forma pentru a schimba fondul. Prin muzica, mesajul şi povestea ei, Lady Gaga face exact acest lucru pentru a schimba lumea. Susţin Fundaţia «Born This Way» pentru că respectă aceleaşi valori pe care le preţuiesc şi eu“, a declarat Oprah.
La rândul său, Lady Gaga a vorbit cu entuziasm despre ce înseamnă şi ce îşi propune Fundaţia „Born This Way“. „Fundaţia are drept obiectiv pe termen lung realizarea unei schimbări de transformare a culturii americane. Una dintre cele mai importante probleme împotriva căreia vom lupta este agresiunea fizică şi psihică a tinerilor. Totuşi, trebuie să precizez faptul că aceasta nu va fi nici singura, nici principala direcţie pe care o vom adopta. Ne propunem însă să schimbăm mediul şcolar în aşa fel încât nu profesorii sau autorităţile să deţină puterea, ci tinerii. Voi sunteţi cei care pot schimba lumea în bine“, le-a spus artista celor prezenţi la inaugurarea fundaţiei.
După ce le-a mulţumit tuturor pentru faptul că îi sunt alături şi cred în proiectul ei, Lady Gaga a ţinut să precizeze faptul că fundaţia există datorită insistenţelor şi susţinerii mamei sale, despre care spune că este persoana care o inspiră cel mai mult. „Mama mi-a vorbit despre aceste lucruri încă de când eram mică şi m-a învăţat cum să trec peste anumite probleme şi îi mulţumesc pentru asta. Numai că, vorbind cu mulţi dintre fanii mei, mi-am dat seama că nu toţi au parte de aceeaşi susţinere acasă. De aici a izvorât ideea acestei fundaţii“, a mai spus Lady Gaga.

Autocarul curajoşilor

La inaugurarea fundaţiei, Lady Gaga a vorbit despre un proiect interesant în cadrul activităţii Fundaţiei „Born This Way“. Este vorba despre „Autocarul curajoşilor“ – un autobuz care o va urma pe artistă în toate turneele sale şi care va servi drept punct de întâlnire cu Lady Gaga pentru toţi tinerii care au nevoie de ajutor, de consiliere sau de o vorbă bună şi care vor să discute despre dragoste, acceptare, curaj, bunătate şi alte asemenea subiecte. „Nu este neapărat un autocar de consiliere, dar cine are nevoie de aşa ceva este binevenit, la fel cum sunt toţi cei care pur şi simplu vor să mă salute. Vă aştept pe toţi“, i-a invitat artista.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS