18.4 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSex cu... ştiinţă

Sex cu… ştiinţă

Oamenii de ştiinţă au lucrat din greu anul trecut şi au ajuns la concluzii cel puţin uimitoare, mai ales în domeniul sexului, relatează www.diredonna.it

La fel ca în fiecare an, cercetătorii au muncit din greu şi în 2011 şi au ajuns la concluzii care de care mai ciudate, în cele mai diferite domenii. Bineînţeles, unele studii au atras atenţia mai mult decât altele, iar descoperirile au fost pe cât de originale, pe atât de apreciate. Cum era de aşteptat, domeniul sexului nu a fost nici el ratat de oamenii de ştiinţă. Site-ul italian www.diredonna.it a trecut în revistă cele mai ciudate descoperiri din acest domeniu. Astfel, Terri Fisher, psiholog în cadrul Universităţii din Ohio, a reuşit să infirme unul dintre cele mai cunoscute stereotipuri din toate timpurile. De când lumea, se spune că bărbaţii se gândesc permanent la sex, în timp ce femeile îşi ocupă mintea cu chestiuni mult mai elevate. După ce au intervievat în jur de 300 de voluntari de ambele sexe, Fisher a ajuns la concluzia că mitul potrivit căruia bărbaţii se gândesc la sex din şapte în șapte secunde, adică de 8.000 de ori timp de 16 ore cât sunt treji, nu este tocmai adevărat. În realitate, mintea le zboară la sex de doar 19 ori pe zi, apogeul fiind de mai puţin de 400 de gânduri la sex în interval de 24 de ore. Doamnele, în schimb, se gândesc la sex de zece ori pe zi, existând cazuri în care femeile ajung să se gândească la sex de 140 de ori, aşadar mult mai puţin decât reprezentanţii sexului masculin. În acelaşi timp însă, bărbaţii se gândesc mult mai des decât femeile la mâncare şi la somn.

Fantezii şi testosteron

Un studiu cam la fel de ciudat a fost realizat de cercetătorii italieni, care şi-au propus să afle care sunt cele mai frecvente fantezii sexuale ale domnilor. Pe primul loc pe podium a fost o partidă de sex cu două femei, urmat de legarea propriei partenere, în timp ce a treia poziţie în top a revenit dorinţei de a fi ei înşişi legaţi în timpul actului sexual.
Iar studiile sexuale nu se opresc aici. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Florida, bărbaţii cu degetul inelar de la mâna stângă mai lung decât degetul arătător au un nivel de testosteron mai ridicat şi tind să fie mai pasionali. Aşadar, doamnelor, mare atenţie la mâinile bărbaţilor atunci când vă alegeţi un potenţial partener. În acelaşi timp, cercetătorii de la Universitatea din Michigan au ajuns la concluzia că bărbaţii cu un nivel mai ridicat de testosteron sunt mai predispuşi să utilizeze prezervativul.
Un alt studiu american dat publicităţii de revista The American Journal of Medicine a demonstrat că satisfacţia sexuală creşte odată cu înaintarea în vârstă. Astfel, 70% dintre doamnele trecute de prima tinereţe au declarat că ajung mereu la orgasm, comparativ cu un procent mult mai mic de femei tinere. În opinia cercetătorilor, această situaţie s-ar datora relaţiei diferite pe care acestea o au cu propriul partener.
Alţi specialişti, de data aceasta din Italia, au ajuns la concluzia că persoanele care au o alimentaţie incorectă şi dezordonată, mai ales cei care sar peste mese, riscă să eşueze lamentabil în dormitor. Astfel, dacă nu aţi mâncat până seara la cină, iar atunci consumaţi alimente în exces, randamentul dumneavoastră sexual nu va fi tocmai lăudabil. În aceste condiţii, este inevitabil ca organismul să se concentreze pe digestie, lăsând în voia sorţii „alte activităţi“.

Fertilitatea, în pericol

Nu s-au lăsat mai prejos nici oamenii de ştiinţă de la Nascentis Medicina Reproductiva din Cordoba, care au studiat raportul dintre spermă şi reţelele wi-fi. Rezultatele au demonstrat că utilizarea unui computer portabil, conectat  wireless şi poziţionat în apropierea organelor genitale masculine, poate contribui la reducerea „calităţii“ spermei.
Un alt studiu, realizat de Società Italiana di Andrologia e Medicina della Sessualità (SIAMS), a demonstrat că tinerii care trăiesc în marile oraşe sunt, în medie, mai puţin fertili decât confraţii lor din mediul rural sau din micile oraşe, având o fertilitate cu 30% mai scăzută.
Iar problemele domnilor nu se opresc aici. Mai mulţi cercetători de la Universitatea din Chicago au descoperit că femeile care au un raport de strânsă amiciţie cu cei mai buni prieteni ai partenerului riscă să creeze tulburări de erecţie propriului bărbat. Din câte se pare, acest raport „ameninţă“ autostima şi intimitatea partenerului. În fine, trebuie menţionat studiul coordonat de Carlo Foresta, preşedinte al  Società di Andrologia e Medicina della Sessualità, care a demonstrat că „bombardarea erotică“, din materialele pornografice, determină o stimulare continuă şi excesivă a neurotransmiţătorului, care activează plăcerea sexuală. Potrivit rezultatelor studiului, un bărbat din patru, tocmai din cauza acestui comportament, ar fi victima unui apetit sexual scăzut şi a impotenţei. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS