11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

SMS în somn

O femeie din Statele Unite dă un înţeles cu totul nou conceptului de a vorbi în somn sau, mai exact, de a comunica în somn, relatează cotidianul britanic Daily Mail. Kandi Gay lucrează ca paramedic la un spital din regiunea Quad Cities (situată la graniţa dintre statele Iowa şi Illinois) şi reuşeşte performanţa de a trimite SMS-uri coerente în timp ce doarme, fără să îşi aducă însă aminte acest lucru în momentul în care se trezeşte. De obicei, Kandi poartă conversaţii întregi cu prietenii săi în timpul nopţii fără să aibă vreo problemă cu faptul că soneria telefonului o trezeşte: tastează replica, trimite mesajul şi apoi se culcă la loc. „În nouă din zece cazuri, habar nu am că am trimis un mesaj în timpul nopţii sau că am răspuns la un SMS“, a povestit Kandi. Tatăl ei, Wayne, spune că fiica sa a început să scrie mesaje în somn în urmă cu câţiva ani. „Ea se ducea la culcare, adormea şi o surprindeam butonând telefonul cu ochii închişi. Termina de scris, punea telefonul pe noptieră şi adormea instantaneu. Niciodată nu îşi aducea aminte dimineaţa de acest lucru“, a explicat bărbatul.
Prima dată când s-a întâmplat această „grozăvie“, Kandi nu şi-a crezut prietenii care i-au spus că au comunicat în timpul nopţii, pentru că nu îşi aducea aminte absolut nimic, dar mesajele înregistrate în telefon au convins-o. „Acum s-au obişnuit cu toţii cu această problemă a mea şi nu se minunează şi nici nu se supără când îi sun dimineaţa să îi întreb ce am mai vorbit. Noroc că până acum nu am scris nimic aiurea în mesajele nocturne şi nici ceva ce aş fi putut regreta“, a povestit tânăra.

Ce spun experţii

Medicii afirmă că scrisul de SMS-uri în somn este, dincolo de orice, o formă de tulburare de somn care devine din ce în ce mai obişnuită în era modernă, când telefoanele mobile şi cele inteligente fac parte integrantă din viaţa noastră. Ashkay Mahadevia, specialist în tratamentul tulburărilor de somn, spune că din ce în ce mai mulţi pacienţi ai săi se confruntă cu problema trimisului de SMS-uri în timp ce dorm. Sfatul expertului pentru aceşti pacienţi este să îşi pună telefoanele mobile cât mai departe în timpul nopţii, pentru a nu avea la îndemână acest mijloc de comunicare.
Până acum nu au fost realizate studii în legătură cu trimisul de SMS-uri în somn, dar există cercetări făcute în legătură cu un fenomen similar – trimisul de e-mail-uri în somn. În 2008, o echipă de la Universitatea din Toledo a analizat cazul unei femei de 44 de ani care compunea e-mail-uri în timp ce dormea, fără să îşi aducă aminte că ar fi făcut aşa ceva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS