12 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinNoi reguli pentru prima întâlnire

Noi reguli pentru prima întâlnire

De fiecare dată când începeţi o nouă relaţie vi se întâmplă să primiţi tot felul de sfaturi de la prietenii cunoscători în legătură cu felul în care trebuie să vă comportaţi, ce să faceţi şi ce să evitaţi pentru ca proaspăta legătură să aibă şanse să funcţioneze. Până nu demult, toţi cei care „activau“ pe scena întâlnirilor respectau cu stricteţe un anumit set de reguli, sperând că datorită acestora lucrurile se vor aranja de la sine. Se pare însă că nu mai este cazul. Noua regulă de aur este ca la prima întâlnire să uitaţi de vechile sfaturi, să nu gândiţi cu inima, ci să fiţi în alertă şi să analizaţi totul din punct de vedere practic, în funcţie de situaţia în care vă găsiţi. Iată, deci, câteva reguli şi sfaturi de care puteţi să uitaţi când mergeţi la prima întâlnire.

Regula numărul 1: Fiţi natural

Să fim cinstiţi, prima întâlnire nu este altceva decât un fel de „audiţie“, pentru ca fiecare dintre cei implicaţi să îşi dea seama cu cine are de-a face. Nu vă gândiţi să fiţi cu totul altă persoană decât sunteţi în realitate, însă consideraţi prima întâlnire ca un interviu pentru un loc de muncă. Prin urmare, nu vă dezlănţuiţi personalitatea colorată chiar din prima secundă când vă întâlniţi. Îmbrăcaţi-vă decent, aranjaţi-vă, evitaţi să vorbiţi urât sau să înjuraţi şi, foarte important, nu exageraţi cu alcoolul. Ideea unei prime întâlniri este să vă lăudaţi cu cele mai bune trăsături ale personalităţii, nicidecum să vă expuneţi defectele şi insecurităţile care vă bântuie. Lăsaţi acest „cadou“ pentru cea de-a treia întâlnire.

Regula numărul 2: Nu vorbiţi despre trecut

Dacă nu vorbiţi despre ceea ce vi s-a întâmplat deja, atunci ce subiecte de conversaţie aţi putea avea? Nu spunem ca fiecare să plângă pe umărul celuilalt despre ce experienţe neplăcute a avut cu foştii de până acum. Dar nu vă împiedică nimic să povestiţi întâmplări interesante din trecut, chiar dacă în ele a fost implicat şi un „fost“. Doar nici unul dintre cei doi care se găsesc faţă în faţă nu îşi imaginează că celălalt nu a mai avut relaţii, nu a făcut sex, nu s-a despărţit de cineva sau nu a făcut un lucru pe care îl regretă. Nu bateţi câmpii pe această temă, dar dacă subiectul se iveşte în discuţie, nu îl evitaţi şi nu vă blocaţi.

Regula numărul 3: Bărbatul trebuie să achite nota de plată

În aceste timpuri moderne, această regulă nu se mai aplică. Fiind prima întâlnire, relaţia porneşte de pe picior de egalitate, deci indicat este să plătiţi nemţeşte. Aceasta este atitudinea corectă din partea amândurora şi, în plus, poate fi un bun pretext pentru ca ea să propună următoarea întâlnire: „Acum achităm nemţeşte, data viitoare plăteşti tu“.

Regula numărul 4: Suspansul este cheia succesului

Este interesant ca fata să lase băiatul în suspans şi dorind mai mult, dar nu exageraţi. Dacă întâlnirea merge extrem de bine şi conversaţia este plăcută, nu are nici un rost ca ea să spună deodată „Trebuie să plec acum“, doar de dragul „vânătorii“ (evident, cu excepţia cazului în care chiar apare o urgenţă). Nu grăbiţi sfârşitul întâlnirii dacă amândoi vă simţiţi bine. Nu jucaţi jocuri inutile – acestea sunt pentru copii.

Regula numărul 5: Aşteptaţi 48 de ore înainte de a da un semn

Deşi este destul de veche şi s-a respectat cu sfinţenie mult timp, nu are nici o noimă. Este chiar politicos să îl anunţaţi pe celălalt că v-aţi simţit bine, dacă aşa s-a întâmplat. Este doar o chestiune de bun-simţ. Faptul că daţi un semn a doua zi nu va fi interpretat drept o declaraţie complexă şi pompoasă de dragoste. Dimpotrivă, dacă întâlnirea a fost plăcută pentru amândoi, acest semn de viaţă de a doua zi va fi de bun augur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS