25 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAntrenorii de la „Vocea Romaniei“, îndrăgostiţi de instrumentele muzicale

Antrenorii de la „Vocea Romaniei“, îndrăgostiţi de instrumentele muzicale

Antrenorii de la „Vocea Romaniei“, emisiune care va fi difuzată începând de marţi, 27 septembrie, de la ora 20.15, la Pro TV, nu sunt doar unele dintre cele mai puternice figuri din industria muzicală românească, ci şi foarte buni instrumentişti. Puţini ştiu că fiecare dintre ei a început de mic să studieze fie chitara, fie vioara sau pianul, astfel că studiul intens din copilărie i-a ajutat să se formeze ca muzicieni.
Opt ani a dedicat Loredana studiului viorii, iar antrenoarea de la „Vocea Romaniei“ recunoaşte că anul trecut a reluat acest obicei: „Am studiat vioara de la 6 la 14 ani, după care a urmat o pauză lungă. Am reînceput să studiez intens acest instrument anul trecut, când l-am redescoperit şi m-am reîndrăgostit de el. Părinţii mei mi-au cumpărat prima vioară când aveam câţiva anişori. A fost singurul instrument pe care şi-l puteau permite. Studiul m-a ajutat foarte mult să-mi dezvolt simţul muzical. În timp, am învăţat să cânt un pic şi la pian, şi la chitară. Îmi place foarte mult şi percuţia, de asta în concertele pe care le susţin alături de trupa mea folosesc foarte des toba“, a spus Loredana.
Şi Smiley se mândreşte cu faptul că din clasa a V-a cântă la chitară, un instrument pe care l-a descoperit într-o tabără. „S-a întâmplat ca în vara respectivă să plec în tabără alături de copiii de la liceul de muzică. Atunci am descoperit acest instrument, care îmi place foarte tare şi care mă reprezintă. Când m-am întors acasă, tata nu a mai scăpat de mine până nu m-a înscris la liceul de muzică“, îşi aminteşte antrenorul de la „Vocea Romaniei“.
Efervescentul Horia Brenciu mărturiseşte că, mult înainte să sucească minţile multor domnişoare, prima sa dragoste a fost pianul: „Am pus mâna pe el pe la vreo șapte – opt ani. Un accident stupid la mâna stângă mi-a întrerupt însă studiul. Ceva mai târziu, pe la 18-19 ani, reînnodam prietenia mea cu pianul cu ocazia admiterii la Şcoala Populară din Brașov“. Tot la acea şcoală şi tot în acea perioadă a făcut Horia şi cursurile de canto. „Regret că n-am gâdilat mai mult chitara, dar nu-i timpul pierdut. În ultimii ani, m-am aplecat şi spre alt tip de instrumente. Conga, timbalele, maracasurile şi varietatea extrem de mare de instrumente de percuţie m-au atras. Ultima mea distracţie e muzicuţa, iar intenţia mea în viitorul apropiat este să încep să cânt la acordeon! O viaţă avem şi pe asta trebuie să o cântăm! N-am dreptate?“, spunea Horia. Şi tot pianul este cel care i-a făcut sufletul să vibreze şi lui Marius Moga, cel de-al patrulea antrenor de la „Vocea Romaniei“: „Cânt la pian din clasa a II-a. Tata mi-a descoperit pasiunea pentru că aveam un pian mic chinezesc cu o singură octavă la care cântam toată ziua şi îi înnebuneam, aşa că m-a luat de mână şi m-a dus la ore de pian“, și-a amintit Marius.
Prezentatorul show-ului de la Pro TV, Pavel Bartoş, nu este nici el străin de instrumentele muzicale: a cochetat cu chitara în adolescenţă, însă a luat şi câteva lecţii de percuţie de la un văr al său, după cum el însuşi povesteşte. „Am un văr care cânta foarte bine la tobe şi am învăţat câte ceva de la el în vacanţele de vară petrecute la bunici“, a glumit Pavel.     
• Click News

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS