14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSchimbarea de sex, operaţia mileniului III

Schimbarea de sex, operaţia mileniului III

În ultima perioadă, ştirile despre operaţiile de sex sunt la ordinea zilei, indiferent că protagoniştii sunt doar nişte copii sau adulţi care se simt captivi în propriul trup şi decid să facă o schimbare drastică pentru a se simţi, în sfârşit, liberi.
La zece ani, când cei mai mulţi dintre copii nu au renunţat încă la păpuşi şi maşinuţe, australianul Jamie a primit acordul părinţilor şi medicilor pentru o intervenţie chirurgicală de schimbare de sex.
De asemenea, băiatul a primit şi acceptul din partea autorităţilor australiene, iar acum va urma un tratament medicamentos hormonal, care-l va pregăti pentru intervenția de schimbare a sexului. În ciuda faptului că se află la o vârstă fragedă, Jamie nu a dat niciodată cuiva  impresia că s-ar simţi ca un băiat. În opinia medicilor psihiatri care l-au examinat, băiatul nu vede şi nu percepe realitatea decât procesată prin ochii unei fete. Încă de la vârsta de şapte ani, Jamie a început să se îmbrace ca o fată, iar la şcoală mergea doar la toaleta pentru fete. În plus, datorită pletelor blonde, este uşor de confundat cu o fetiţă.
În plus, Jamie se comportă şi vorbeşte despre sine ca şi cum ar fi femeie. Apariţia sa la şcoală cu haine şi coafură feminină a stârnit reacţii diferite în rândul părinţilor colegilor lui Jamie. Unii înţeleg şi tolerează, alţii au dat dovadă de intoleranţă şi au protestat la conducerea şcolii. Un caz similar a fost înregistrat şi în Marea Britanie, unde un băiat de 12 ani s-a întors la şcoală, după vacanţa de vară, fată. El s-a prezentat în faţa colegilor cu un nou nume, rochie şi cu părul prins în codiţe. Profesorii
le-au atras imediat atenţia  celorlalţi elevi să se poarte cu el aşa cum fac cu o fată, fapt ce a stârnit revolta părinţilor. Aceştia sunt de părere că  directorul şcolii trebuia să le spună din timp copiilor ce urmează să se întâmple, ca să-i pregătească. Tulburările de identitate sexuală nu mai sunt de mult o anomalie necunoscută, însă până astăzi nu a mai existat nici un caz al unui copil de doar zece ani care să prezinte asemenea simptome.  

Cazuri extreme

La fel de adevărat este că există şi cazuri extreme, unde nu mai este vorba de tulburări de identitate. De exemplu, din dorinţa de a avea un fiu, numeroase familii din India îşi supun fetele cu vârste între unu şi cinci ani la operaţii de schimbare de sex. Chirurgii din oraşul indian Indore susţin că există sute de asemenea cazuri. Tratamentul concret constă, printre altele, şi în administrarea de pastile ce conţin hormoni masculini. Tot în India, o femeie a recurs la o metodă drastică pentru ca părinţii ei să nu o oblige să se mărite cu un bărbat pe care ea nu îl iubea. Indianca şi-a făcut operaţie de schimbare de sex. Ea a mers la un medic din Bhubaneswar şi a ameninţat că se sinucide dacă nu îi schimbă sexul.
Un caz cu totul special este şi cel al rusului Oleg, care a decis să devină… Olga, pentru a scăpa de pensiile alimentare pentru cele două foste soţii și de sumele enorme de bani pe care le investea în amante. „Le invidiam pe femeile care, pentru simplul motiv că erau frumoase, aveau parte de iubire, răsfăţ, bani fără a da nimic în schimb. Am decis să trec în locul lor şi să dau naiba soţiile şi amantele, care nu făceau nimic altceva decât să îmi ceară bani“, a declarat rusul pentru Moskovski Komsomolets. După ce a decis să îşi schimbe drastic viaţa, Oleg a divorţat de cea de-a doua soţie şi s-a supus testelor psihiatrice cerute de lege, obţinând certificatele necesare. Apoi a urmat un tratament hormonal şi s-a supus intervenţiei chirurgicale de rigoare. „Mai am de făcut o singură operaţie estetică la faţă pentru a completa metamorfoza“, a povestit rusul. Schimbarea a fost prea drastică pentru şefii săi, care i-au cerut politicos demisia, oferindu-i în schimb o sumă frumuşică de bani. Olga nu şi-a pierdut cumpătul şi a folosit banii obţinuţi pentru a pune pe picioare propia companie informatică. În opinia lui Serghei Anisimov, chirurgul care l-a operat pe Oleg, cazul acestuia este unic în Rusia: „Este primul bărbat care vrea să îşi schimbe sexul din cauza unor deziluzii pe plan familial, şi unul dintre puţinii care decid să facă acest pas atât de târziu“, a spus acesta.

Operaţii gratuite

În plus, operaţiile de acest gen devin din ce în ce mai accesibile. Companii precum Coca-Cola, AT&T, Yahoo! ori American Express şi-au extins pachetul de beneficii oferit angajaţilor, astfel încât asigurările medicale achitate de firmă să acopere şi operaţii de schimbare de sex. De altfel, numărul companiilor care oferă aceste beneficii este în creştere, pe măsură ce acest tip de operaţie, ale cărei costuri estimative se ridică la 75.000 de dolari, au devenit tot mai răspândite. De asemenea, în Cuba a fost semnat recent un decret guvernamental, care le permite doritorilor să beneficieze de operaţii de schimbare de sex în mod gratuit, cheltuielile urmând să fie suportate din buget. Nu trebuie omisă nici sentința de anul trecut a Tribunalului de Impozite din SUA, care a hotărât să îi fie restituită suma de 5.000 de dolari unui transsexual. Suma reprezintă o cotă parte din operația de schimbare de sex, pentru care americanul a plătit, în total, 25.000 de dolari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS