15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinPăr cu „personalitate“

Păr cu „personalitate“

Indiferent dacă este blond sau roşcat, lung sau scurt, părul a fost dintotdeauna o armă de seducţie tipic feminină. Site-ul capelli.estetica.it ne spune care sunt mesajele, conştiente sau inconştiente, pe care le transmitem despre noi prin intermediul propriei podoabe capilare.

Atunci când ne pregătim să ieşim din casă, acordăm o atenţie deosebită ţinutei şi accesoriilor. Dar nu putem exclude un alt element fundamental al imaginii noastre: părul. În opinia specialiştilor, podoaba capilară reprezintă un puternic instrument de comunicare al personalităţii noastre. Psihoterapeutul şi sexologul italian Barbara Palaia a confirmat faptul că „importanţa părului, tratamentul acestuia, frumuseţea sa, alegerea diferitelor frizuri exprimă mesaje conştiente şi inconştiente foarte importante. Părul oglindeşte personalitatea subiectului, starea sa, participând la crearea imaginii generale şi a identităţii psihosexuale, atrage sau respinge şi, în plus, reprezintă starea de sănătate psihofizică a individului. Este una dintre cele mai îngrijite părţi ale corpului, pentru că femeile ştiu că frumuseţea pleacă de aici“.

Vitalitate şi energie

„În psihologie, părul înseamnă vitalitate, sexualitate, energie sexuală. Potrivit unor studii recente, un păr moale şi fluid nu este doar sinonim al farmecului, ci indică şi dorinţele sexuale ale femeii. De exemplu, tunderea părului a fost dintotdeauna un semn de schimbare, mai ales dacă se trece de la o lungime medie la un păr scurt: este o încercare de a termina definitiv cu trecutul, pentru a fi deschis la noi oportunităţi“, a mai spus specialista. Alegerea frezei sau a culorii reprezintă elemente care influenţează personalitatea doamnelor. Femeile care optează pentru părul lung iubesc libertatea, naturaleţea şi sunt conştiente de propria sexualitate. Încă din cele mai vechi timpuri, părul lung, mai ales dacă este un pic sălbatic, transmite semnale puternice către reprezentanţii sexului masculin şi comunică o anumită disponibilitate. Doamnele cu părul lung adoră moda clasică şi nu se dau în vânt după oamenii explozivi şi zgomotoşi. Sunt discrete, exigente cu propria persoană, corecte şi mereu punctuale. Părul scurt exprimă în mod simbolic multă putere şi vigoare. Doamnele care optează pentru acest tip de tunsoare sunt persoane directe, care se exprimă fără ocolişuri. Sunt femei pragmatice, sociabile şi joviale, dar şi bune gospodine şi mame ideale.
 
Tunsori şi îngrijire
 
Femeile cu părul de lungime medie sunt creatoare, curioase şi pline de imaginaţie. Când sunt cu adevărat pasionate de ceva, le absoarbe întru totul. La fel de adevărat este însă că se plictisesc repede şi au tendinţa să trăiască într-o lume imaginară. Tunsoarea asimetrică este preferată de doamnele deosebit de inteligente şi pline de energie. Sunt persoane cheltuitoare şi generoase în acelaşi timp, cu un simţ dezvoltat pentru arte. Doamnele care umblă mereu cu părul strâns au tendinţa să îşi reprime propriile impulsuri de libertate, adoră să aibă totul sub control, chiar şi viaţa celor din jur. De asemenea, au tendinţa să nu tolereze nici o formă de eşec şi reuşesc cu greu să se relaxeze. Totodată, părul bine îngrijit este semn al faptului că purtătoarelor le place să se simtă frumoase şi să fie o apariţie specială. În acelaşi timp însă, ele sunt un pic prea preocupate de propria imagine şi de părerea celorlalţi. Sunt persoane perfecţioniste, care caută să aibă controlul şi în exprimarea propriilor emoţii, şi cu greu se lasă duse de val.

Culori sugestive

Culoarea părului oferă, de asemenea, indicii despre personalitate. De exemplu, doamnele care îşi schimbă des culoarea podoabei capilare vor să pară diferite de ceea ce sunt în realitate şi să iasă cu orice preţ în evidenţă. În cazul femeilor mai tinere, schimbarea frecventă a nuanţei este un semn al faptului că acestea se află încă în căutarea propriei personalităţi. Doamnele cu păr negru, de exemplu, sunt considerate fiinţe inteligente, cu un spirit competitiv foarte dezvoltat, încredere în sine şi o sexualitate moderată. Femeile cu părul şaten sunt persoane cărora le place să se cultive în permanenţă, să înveţe ceva nou şi să-şi îmbogăţească astfel intelectul. Femeile cu părul blond sunt percepute ca fiind fiinţe sensibile, foarte feminine, docile şi blânde, uşor influenţabile de către persoanele din jur. Femeile cu păr roşcat debordează de viaţă, sunt pasionale, sincere, foarte directe, energice, capabile să se entuziasmeze cu uşurinţă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS