16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCombinaţii gastronomice benefice pentru sănătate

Combinaţii gastronomice benefice pentru sănătate

Există alimente care, combinate, îşi dublează beneficiile pentru persoanele care le consumă. Potrivit Yahoo!News, proprietăţile binefăcătoare pentru sănătate ale mai multor perechi de alimente au fost demonstrate de mai multe studii ştiinţifice, care au scos la iveală o serie de combinaţii alimentare ce se pot demonstra o adevărată mană cerească. De exemplu, pentru a vă îmbunătăţi starea generală de sănătate, puteţi combina merele cu afinele. Acestea sunt considerate fructul cu cel mai mare conţinut de substanţe fitochimice, asociate cu un risc mai mic de apariţie a anumitor maladii cardiace şi a unor forme de cancer. Potrivit unui studiu realizat de Cornell University din New York, combinaţia mere-afine face ca acţiunea antioxidanţilor prezenţi în ambele fructe să fie şi mai puternică. De asemenea, dacă doriţi să aveţi o piele mai fină, un ajutor de nădejde poate fi combinaţia roşii-ulei de măsline. Roşiile sunt legume cu un conţinut ridicat de licopen, un puternic antioxidant care ajută la prevenirea daunelor provocate de razele soarelui. În combinaţie cu uleiul de măsline, va rezulta un amestec benefic pentru piele, uleiul de măsline ajutând pielea să absoarbă mai rapid licopenul.

Amestecuri câştigătoare

Potrivit mai multor studii realizate la Purdue University, o ceaşcă de ceai cu un pic de lămâie se dovedeşte o adevărată mană cerească pentru organism. Datorită acestei combinaţii, corpul absoarbe o cantitate de cinci ori mai mare de catechine, substanţe antioxidante prezente în ceaiul verde şi care ajută la combaterea inflamaţiilor. O altă combinaţie recomandată este cea dintre măr şi ovăz. Acesta din urmă ajută inima să se menţină în formă. În combinaţie cu mărul, calităţile benefice pentru inimă sunt şi mai eficiente. Amestecul în sine este o adevărată combinaţie de flavonoizi, substanţe antioxidante care contracarează efectul negativ al radicalilor liberi şi posibilele inflamaţii care pot apărea. Din lista combinaţiilor fericite nu putea lipsi iaurtul cu seminţe de in, benefice pentru digestie. Tot ce trebuie să faceţi este să amestecaţi o linguriţă de seminţe de in măcinate cu iaurtul dumneavoastră, bogat în probiotice, iar stomacul vă va fi profund recunoscător. O altă combinaţie benefică, de data aceasta pentru vedere, este cea formată din spanac şi avocado. Spanacul este bogat în vitamina A şi luteină, ambele benefice pentru protejarea ochilor. Împreună, cele două alimente nu se rezumă doar la a furniza mai multă vitamina A şi luteină, ci şi grăsimi sănătoase, de care corpul are nevoie pentru a absorbi o cantitate mai mare de substanţe nutritive. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS