22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDoi ani fără Rege

Doi ani fără Rege

Sâmbătă, 25 iunie, fanii din întreaga lume au comemorat doi ani de la moartea legendarului rege al muzicii pop, Michael Jackson.

În urmă cu doi ani, se stingea din viaţă, în Los Angeles, unul dintre cei mai mari cântăreţi ai lumii. Potrivit medicilor, decesul lui Michael Jackson, de 50 de ani, a fost provocat de un stop cardiac cauzat de o supradoză de medicamente.
În ciuda timpului trecut de la moartea sa, autorităţile nu au reuşit să elucideze misterul care învăluie încă dispariţia cântăreţului. Medicul artistului, Conrad Murray, este acuzat de omor involuntar pentru că i-a administrat starului anestezicul Propofol, considerat principala cauză a decesului. După numeroase audieri, procesul, care ar fi trebuit să aibă loc în luna mai, a fost în cele din urmă amânat pentru luna septembrie.
Avocaţii lui Murray, aflaţi la originea acestei amânări, vor pleda teza sinuciderii. Medicul american a recunoscut că i-a administrat starului acest medicament, însă a precizat că a făcut acest lucru la cererea expresă a cântăreţului, care folosea Propofolul pe post de somnifer. Avocaţii medicului afirmă că dispun de dovezi care atestă faptul că Michael Jackson şi-a injectat singur o doză masivă de Propofol, profitând de ieşirea din cameră a medicului său. Din câte se pare, starul ar fi luat această decizie din cauza datoriilor sale uriaşe, estimate la 500 de milioane de dolari.
Nu de aceeaşi părere este însă La Toya, una dintre surorile cântăreţului, care înclină spre ipoteza crimei. Într-o carte publicată în Statele Unite în urmă cu câteva zile, cântăreaţa declară că medicul Murray este „doar un ţap ispăşitor“.
„E puţin cam prea facil să punem totul pe seama lui“, a declarat La Toya în cadrul campaniei de promovare a cărţii ei, „Starting Over“. „Ancheta trebuie să meargă mai departe de cazul medicului Murray. Multe persoane sunt implicate în acest deces. Fratele meu mi-a vorbit despre acest lucru“, a adăugat cântăreaţa.

O moarte… profitabilă

Indiferent ce s-a întâmplat pe 25 iunie 2009, după moartea sa, starul american a generat venituri colosale, de multe milioane de dolari, prin vânzări de discuri, DVD-uri şi produse derivate.
În decembrie 2010, administratorii averii megastarului au lansat albumul „Michael“, primul dintr-o lungă serie postumă, alcătuit pe baza unor înregistrări inedite.
De asemenea, în ultimii doi ani a fost lansat un joc video ce poartă marca „Jackson“, un spectacol pus în scenă de compania Cirque du Soleil, un parfum, un show permanent programat în curând la Las Vegas şi chiar o nouă expoziţie la Muzeul Madame Tussauds din Hollywood. De asemenea, filmul documentar „This Is It“, despre ultimul turneu pregătit de Jackson, a ameliorat considerabil imaginea artistului, prezentându-l pe acesta ca fiind un muzician şi un dansator extrem de preocupat de arta lui, şi nicidecum un personaj excentric şi ciudat. În aceste condiţii, nu este de mirare că, în perioada 1 octombrie 2009 – 1 octombrie 2010, cântăreţul american a generat venituri de 275 de milioane de dolari, ocupând prima poziţie în topul celor mai bogate celebrităţi care nu mai sunt în viaţă, alcătuit de revista Forbes.
În plus, în urma unui sondaj recent realizat de revista britanică New Musical Express, Michael Jackson a fost desemnat cel mai mare cântăreţ din toate timpurile. Pe locul al doilea în acest top s-a clasat Freddie Mercury, fostul solist al trupei Queen, urmat de cântăreţul american Elvis Presley, care a ocupat locul al treilea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU