19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicătura de cunoaştere

Picătura de cunoaştere

Invazia morţilor vii

Din celebrul film „Noaptea morţilor vii“ am aflat la ce trebuie să ne aşteptăm dacă înspăimântătorii zombi ar reveni printre noi. Asta nu înseamnă însă că noi am fi pregătiţi dacă morţilor vii
le-ar trece prin cap să ne viziteze. Oricum ar fi însă, trebuie să ne aşteptăm la ce e mai rău, punct de vedere împărtăşit chiar şi de mai-marii de la Center for Control and Prevention (CDC), de dincolo de Ocean, informează de.nachrichten.yahoo.com. De aceea, un angajat al CDC oferă conaţionalilor săi şi nu numai sfaturi despre cum să se apere în cazul unei „apocalipse a zombilor“.
„Există tot felul de situaţii de urgenţă pentru care ne putem pregăti. Gândiţi-vă la apocalipsa zombi, spre exemplu. Da, am zis a-p-o-c-a-l-i-p-s-a-z-o-m-b-i. Poate că râdeţi acum, dar, când se va întâmpla, veţi fi bucuroşi că aţi citit asta şi, cine ştie, poate veţi învăţa două-trei lucruri despre cum să fiţi pregătiţi pentru o situaţie de urgenţă“, se menţionează într-o postare pe site-ul Centrului american pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (CDC). Din câte se pare, postarea a înlocuit anunţul anual dat publicităţii în această perioadă a anului pentru sezonul uraganelor. „Deci, ce trebuie să faci înainte să lovească zombii… sau uraganele ori pandemiile, spre exemplu? În primul rând, trebuie să ai acasă o trusă de urgenţe. Aceasta include lucruri precum apa, alimente şi alte provizii care să îţi ajungă în primele câteva zile, înainte să localizezi o tabără de refugiaţi fără zombi“, scrie Dr. Ali S. Khan, specialist în boli infecţioase în postarea sa. În plus, trusa trebuie să conţină medicamente,  banda tip scoth, radio cu alimentare pe baterie etc.

Plan de urgenţă

Iar acesta este doar începutul. La urma urmei, răutăcioşii zombi nu sunt prea interesaţi dacă avem sau nu o trusă de urgenţă în casă. De aceea, Khan recomandă şi realizarea unui plan pentru situaţii de urgenţă. „Acesta trebuie să menţioneze unde aţi merge şi pe cine aţi suna dacă zombii ar apărea în faţa uşii dumneavoastră. În plus, puteţi pune în aplicare acest plan şi în caz de inundaţie, cutremur sau altă catastrofă“, a mai spus Khan. Din fericire, în spatele acestei postări nu se află teama autorităţilor americane de un posibil atac al zombilor. Mai degrabă, CDC s-au folosit de temutele personaje din filmele horror pentru a atrage atenţia asupra campaniei. „Este o campanie ironică. Am vorbit despre măsurile de urgenţă în cazul uraganelor şi cineva ne-a zis că avem întotdeauna aceleaşi mesaje“, a povestit David Daigle, purtătorul de cuvânt al CDC. Din câte se pare, ideea a funcţionat. Postarea intitulată „Social Media: Preparedness 101: Zombie Apocalypse“ a fost atât de vizualizată pe site-ul guvernamental încât serverele agenţiei nu au făcut faţă. „Un anunţ obişnuit ajunge la 1.000 de vizualizări. Am avut 10.000 în prima zi, 30.000 în a doua zi şi au căzut serverele“, a mai spus Daigle.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS