12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinNoutăţi în lumea modei

Noutăţi în lumea modei

Casa YSL, dată în judecată de Christian Louboutin

Colecţia pentru sezonul de primăvară 2011 a casei de modă Yves Saint Laurent (YSL) include, printre altele, o pereche de pantofi roşii, cu talpă de aceeaşi culoare. Din acest motiv, creatorul de pantofi Christian Louboutin, care are drept marcă definitorie pentru creaţiile sale exact talpa roşie, a acţionat în instanţă casa YSL. Deşi este clar că YSL nu a vrut să intre pe teritoriul Louboutin, întrucât toţi pantofii din colecţie au talpă asortată, culoarea roşie a generat controverse. „Utilizarea de către pârât a unor modele de încălţăminte cu talpă exterioară roşie, similară cu cea a mărcii Red Sole a reclamantului, poate crea confuzie şi poate induce în eroare publicul consumator în legătură cu originea încălţămintei“, au motivat avocaţii casei Louboutin.

Lenjerie intimă răcoritoare

Producătorul de lenjerie intimă Jockey a creat un slip… răcoritor. Noua tehnologie StayCool Outlast încorporată în slipul Jockey promite că va răcori părţile intime ale purtătorului (bărbat sau femeie) cu până la trei grade faţă de temperatura mediului înconjurător. Potrivit unui comunicat de presă al companiei, materialul din care sunt confecţionate obiectele de lenjerie intimă a fost creat iniţial pentru NASA pentru a „gestiona fluctuaţiile de temperatură din spaţiu“. Deşi slipul răcoritor ar putea părea o invenţie ciudată, el poate fi util, mai ales în sezonul cald şi pentru cei care practică activităţi fizice intense. Compania Jockey a mers mai departe cu inovaţiile, creând şi maiouri şi tricouri făcute din acelaşi material răcoritor. Aceste articole pot fi achiziţionate de pe internet: un set de trei slipuri se vinde cu aproximativ 24 de dolari, în timp ce maiourile şi tricourile costă fiecare 21 de dolari.

Jane Birkin îşi donează geanta Hermes Birkin

Jane Birkin, femeia care a inspirat cel mai cunoscut model de genţi din lume, şi-a donat propria poşetă Hermes Birkin pentru a fi scoasă la licitaţie în scopuri caritabile. Jane Birkin contribuie astfel la strângerea de fonduri organizată de Crucea Roşie pentru ajutorarea victimelor cutremurului şi tsunamiului care a lovit Japonia. Geanta de piele neagră a lui Jane Birkin este personalizată, graţie abţibildurilor, etichetelor şi talismanelor pe care le are ataşate. Deşi poşeta poartă urmele trecerii timpului, Jane Birkin susţine că aceasta este cea mai mare calitate a ei, căci, dacă ar fi nouă, nimeni nu ar fi cumpărat-o. În mod surprinzător, cea care a inspirat celebrul model Hermes Birkin nu a avut decât patru poşete de acest fel, dintre care două au fost deja donate în scopuri caritabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS