32.9 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinOnestitatea, regulă de aur în dragoste

Onestitatea, regulă de aur în dragoste

Onestitatea este unul dintre elementele esenţiale necesare pentru ca o relaţie să meargă „ca la carte“

Aţi jucat vreodată un rol doar pentru a atrage atenţia persoanei care vă interesa? De exemplu, v-aţi prefăcut vreodată că vă place fotbalul pentru a obţine o întâlnire cu un fotbalist sau, în cazul bărbaţilor, aţi afirmat că sunteţi fan al comediilor romantice pentru a intra în graţiile unei femei? Dacă da, este bine să ştiţi că, indiferent de situaţie, onestitatea trebuie să vă ghideze acţiunile în lumea iubirii pentru că orice lucru, oricât de neînsemnat ar părea la început, se poate întoarce împotriva dumneavoastră.
Dacă vă prefaceţi, veţi fi prins în flagrant, pentru că adevărul din interior va ieşi la suprafaţă, mai devreme sau mai târziu. Un exemplu concludent în acest sens este dat de femeile inteligente, care preferă să se arate naive pentru a cuceri un bărbat. De ce ar face acest lucru? Pentru că, de cele mai multe ori, o femeie care are succes şi care se întâlneşte cu un bărbat care nu este la acelaşi nivel profesional cu ea se teme că realizările ei ar putea părea intimidante şi l-ar îndepărta pe respectivul partener. Aceasta nu este însă o strategie sănătoasă. Nimeni nu trebuie să îşi devalorizeze succesul sau inteligenţa pentru că partenerul se poate simţi jignit într-o astfel de situaţie.

Trimiteţi semnale
autentice

Probabil aţi auzit multe poveşti despre persoane care s-au prefăcut că sunt pasionate de un anumit lucru în ideea de a cuceri pe cineva cu aceleaşi interese. Numai că nici aceasta nu este o strategie foarte bună. În general, în această situaţie există două feluri de deznodământ: fie relaţiile începute pe acest făgaş nu funcţionează, fie merg bine pentru că partenerii sunt compatibili la alt nivel, nicidecum pentru că ei împărtăşesc interese şi pasiuni. În primul caz este clar să semnalele „artificiale“ nu şi-au atins obiectivul, iar în a doua situaţie apropierea dintre cei doi nu are nici o legătură cu semnalele transmise iniţial. Aşa că, atunci când flirtaţi, gândiţi-vă bine la ceea ce doriţi şi acţionaţi în consecinţă, dar cu onestitate, oferind informaţii corecte cu privire la propria persoană şi la intenţiile pe care le aveţi. Chiar şi dacă sunteţi o persoană mai timidă, vă puteţi arăta personalitatea fără a dezvălui prea multe detalii intime. Cel mai bun răspuns la o întrebare incomodă este „De ce vrei să ştii?“ – intenţia cu care a fost formulată vă poate ajuta să daţi şi dumneavoastră un răspuns pe măsură. 

Nu vă păcăliţi
partenerul!

Dacă sunteţi în căutarea unei relaţii solide, stabile, nu transmiteţi semnalul că vă interesează o legătură ocazională, fără obligaţii, pentru că, într-un fel sau altul, amândoi veţi avea de suferit. De asemenea, fiţi sincer şi direct în legătură cu ceea ce vă doriţi cu adevărat. Dacă vreţi dragoste şi pasiune, daţi-i de ştire potenţialului partener, dacă vă doriţi doar o relaţie bazată pe sex, spuneţi clar şi răspicat acest lucru – nu trebuie să vă fie teamă să daţi glas propriilor dorinţe. Atunci când vreţi să începeţi o relaţie, nu contează să arătaţi o personalitate neadevărată, ci este important să atrageţi prin ceea ce sunteţi. De asemenea, nu trebuie să vă feriţi să vă arătaţi inteligenţa, simţul umorului, trăsăturile de caracter trăsnite sau deosebite şi nici excentricităţile (în limite rezonabile).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII