12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMoartea pasiunii - cuvinte care pot ucide o relaţie

Moartea pasiunii – cuvinte care pot ucide o relaţie

„Te iubesc“ sunt unele dintre cuvintele pe care nimeni nu se satură să le audă vreodată. Există însă şi cuvinte care sunt considerate un fel de „moarte a pasiunii“, putând duce la distrugerea şi celei mai solide dintre relaţii şi care au fost enumerate de http: de.lifestyle.yahoo.com.

Doar ştiai foarte bine că aşa sunt!
În cazul în care unul dintre parteneri alege această justificare pentru a explica faptul că a stat până în zorii zilei în vreun bar, cu prietenii, decizia lui nu a fost tocmai fericită. Doar pentru că un astfel de comportament era normal în vremea studenţiei, nu înseamnă că într-o relaţie regulile rămân aceleaşi. În acest caz, cei doi parteneri trebuie să ţină cont şi de părerea celuilalt. În cazul în care vă folosiţi de textul mai sus menţionat, mesajul transmis partenerului este aproximativ următorul: „Doar nu credeai că aveam de gând să mă schimb pentru tine“. În cazul în care aceasta este situaţia, mai bine v-aţi analiza serios relaţia şi aţi accepta să fiţi mai dispus la compromisuri.

Eşti un dezastru în dormitor!
Chiar dacă bărbaţilor le place să fie adevăraţi macho în faţa prietenilor lor, nu înseamnă că aceştia sunt mereu cei mai buni amanţi aşa cum se laudă. Iar femeile moderne ar trebui să ştie acest lucru. În cazul în care talentul de amorez al partenerului dumneavoastră nu vă impresionează cine ştie ce, evitaţi pe cât posibil să îl luaţi în râs. Un text similar celui mai sus menţionat nu a ajutat pe nimeni. Mai degrabă fiţi înţelegătoare, drăgăstoasă şi faceţi mici sugestii. Spuneţi-i şi arătaţi-i partenerului dumneavoastră ce vă place. În acest fel, aveţi mai mari şanse de reuşită să schimbaţi ceva, decât să îl răniţi în amorul propriu.

Mai bine am termina totul acum!
La nervi se spun multe lucruri, pe care mai apoi le regretăm. O astfel de propoziţie ar trebui pe cât posibil evitată, pentru că pot apărea consecinţe. Este foarte posibil ca partenerul să vă ierte, dar la fel de posibil este ca el să nu uite niciodată.

Aş vrea să semeni mai mult cu fostul/fosta!
O astfel de frază trebuie absolut evitată. În principiu, fostul/fosta nu sunt tocmai cel mai bun subiect de discuţie. Faptul că toţi avem tendinţa să facem comparaţii între fostul şi actualul partener este bine ştiut, însă astfel de comparaţii nu trebuie scoase la iveală într-o relaţie. La urma urmei, aţi decis să porniţi la drum alături de un nou partener. În cazul în care îi adresaţi partenerului o întrebare de tipul „Cum de nu semeni şi tu măcar un pic cu XYZ?“, acesta va fi convins că încă visaţi la fosta iubire, iar viitorul nu se anunţă deloc roz.

Şi tu ai făcut la fel!
Atenţie, o astfel de afirmaţie vă face să fiţi de-a dreptul …copilăros. O astfel de afirmaţie făcută la vârsta copilăriei ar fi adus cu sine nelipsita replică a părinţilor: „Şi dacă el se arunca pe fereastră, ai fi făcut şi tu la fel?“.
Doar pentru că partenerul dumneavoastră a făcut o greşeală, care v-a scos din minţi, nu este un motiv suficient pentru a vă justifica propriul comportament.
Sunt obosit de la muncă. Chiar nu am timp să mă ocup acum!
Da, bineînţeles că aţi avut o zi lungă la muncă şi normal aveţi toate drepturile din lume ca odată ajuns acasă să vă relaxaţi. Cu toate acestea, motivele mai sus menţionate nu sunt suficiente pentru a vă scuti de toate treburile casnice. La urma urmei, şi jumătatea dumneavoastră este, probabil, la fel de obosită ca dumneavoastră, aşadar de ce ar trebui să beneficiaţi de un tratament preferenţial! Suflecaţi-vă mânecile şi împreună veţi rezolva mai repede treburile casnice, iar apoi vă puteţi bucura în pace de o seară liberă.

No comment.

Atunci când politicienii sau vedetele doresc să scape în acest fel de reporterii enervanţi, ei dau dovadă pe de-o parte de impoliteţe şi, pe de altă parte, vor să facă pe misterioşii. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când această sintagmă este folosită într-o relaţie. Partenerul dumneavoastră se va simţi, pe de-o parte respins, iar pe de altă parte se va întreba ce aveţi de ascuns. Comunicarea este importantă într-o relaţie, iar tăcerea apăsătoare nu prevesteşte tocmai un viitor roz.

Interzis în dormitor

La rândul său, psihiatrul italian Raffaele Morelli a enumerat câteva dintre cuvintele capabile să alunge orice fantezie erotică, sentimentală, pasională. Astfel de cuvinte nu ar trebui niciodată rostite după ce aţi făcut sex. Evitaţi pe cât posibil întrebări de tipul „spune-mi ce simţi“, „aşadar cum ţi s-a părut?“, „era la fel şi cu fostul/fosta?“, „ţi-a plăcut?“, „ai terminat?“, „hai să vorbim“. În opinia psihiatrului italian, pentru a avea o viaţă sexuală reuşită, cei doi parteneri trebuie să înveţe să se cunoască şi să ştie să comunice. Niciodată să nu faceţi comparaţie cu persoanele din trecut şi să vă concentraţi toată atenţia asupra prezentului. Încercaţi să petreceţi clipe plăcute împreună, astfel de momente fiind de mare ajutor pentru viaţa sexuală. La fel de recomandate sunt însă şi experienţele trăite separat, acestea având şi ele contribuţia lor în „condimentarea“ activităţii din dormitor. De asemenea, evitaţi pe cât posibil să nu vorbiţi prea mult cu prietenii despre viaţa dumneavoastră amoroasă, pentru că riscaţi să primiţi sfaturi greşite care v-ar putea costa relaţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII