18.3 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024

Scurte ştiri

Protest în chiloţi
Un american a ajuns în faţa judecătorilor, după ce a ales o formă cel puţin ciudată pentru a protesta. După cum informează cotidianul austriac Krone.at, acesta a decis să se afişeze doar în lenjerie intimă pe Aeroportul din Richmond, statul Virginia, pentru a-şi exprima astfel dezaprobarea faţă de mult prea strictele controale de securitate. Bărbatul, la fel ca mulţi alţi conaţionali de-ai săi, este nemulţumit de controalele efectuate pe aeroporturi, astfel că a decis să renunţe la pudoare şi să se afişeze în faţa agenţilor vamali doar în chiloţi. În plus, el şi-a scris pe piept că are dreptul la protecţie împotriva percheziţiilor neadecvate. În cele din urmă, plângerea pentru comportamentul inadecvat al tânărului a fost retrasă, bărbatul alegându-se doar cu un avertisment.

Hoţi blocaţi în lift

Doi hoţi au cerut ajutorul poliţiei, după ce au rămas blocaţi în lift. După cum informează krone.at, incidentul a avut loc în oraşul german Köln. „Ştiu că sună stupid, dar, din păcate, acesta este adevărul: am vrut să dăm o spargere, dar am rămas blocaţi în lift“, a povestit unul dintre hoţi în timpul interogatoriului. Potrivit anchetatorilor, cei doi hoţi, de 31, respectiv 37 de ani, au intrat în sediul unei firme de servicii, însă, din păcate, pentru ei, drumul spre râvnita casă de bani s-a terminat în lift. Unul dintre infractori s-a rănit la mână, încercât să spargă uşa din sticlă a liftului. În cele din urmă, cei doi şi-au dat seama că totul este zadarnic, aşa că au sunat la poliţie. Ei au fost eliberaţi din lift de un echipaj de pompieri.

Record în paşi de dans
O indiancă a reuşit să intre în Cartea Recordurilor… dansând. După cum informează Krone.at, Kalamandalam Hemaletha, de 37 de ani, a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai lung dans. Timp de 123 de ore şi 15 minute, Kalamandalama a dansat Mohiniyattam, unul dintre cele opt dansuri clasice indiene, executat numai de femei. Pentru performanţa sa, femeia s-a pregătit serios. Ea a dansat zilnic timp de zece ore şi şi-a obişnuit corpul să reziste la maratoane de 45 de kilometri. Spectacolul indiencei a avut loc în luna septembrie a anului trecut, în oraşul Thrissur, recordul fiind omologat doar în urmă cu câteva zile. Recordul precedent pentru cel mai lung dans Mohiniyattam a fost 108 ore şi fusese stabilit în 2008 de Vattikotta Yadagiri Acharya.

Bancnote pe foc

Estonienii au descoperit un nou „agent termic“: banii, informează krone.at. După ce euro a devenit moneda naţională oficială, vechile coroane au putut fi utilizate în alte scopuri. Planul iniţial de a folosi bancnotele ca material termoizolant a fost respins, astfel că, mai nou, acestea sunt folosite pentru încălzire. Un reprezentant al Băncii Naţionale estoniene a dezvăluit destinaţia vechilor bancnote odată cu introducerea monedei europene. În ciuda aportului termic redus, bancnotele sunt presate, iar apoi ajung la termocentrale, unde sunt refolosite. Autorităţile au decis să utilizeze această metodă după ce toate celelalte variante, din diferite motive, nu au putut fi puse în aplicare. Printre alte propuneri, a existat varianta de a folosi bancnotele pe post de material termoizolant, însă, din motive de igienă, ideea a fost respinsă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS