15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024

Scurte ştiri

Videoclip realizat în Excel
Un pasionat de calculatoare a realizat un videoclip muzical cu ajutorul programului Excel, informează site-ul zigonet.com. Tânărul a recunoscut că a fost nevoie de zile întregi de muncă, de răbdare şi perseverenţă pentru a ajunge la acest rezultat incredibil, dar spune că efortul a meritat. Videoclipul nu are efecte speciale şi nici trucaje, ci succesiunea de imagini este realizată prin practica numită „Artă ASCII“, care constă în „desenarea“ de imagini folosind numai litere şi caractere speciale incluse în codul ASCII din cadrul programului Excel. În timp ce paginile se derulează, privitorul vede imagine cu imagine o succesiune de siluete animate, care constituie un videoclip reuşit. Imaginile video, folosite ca ilustraţie pentru melodia „Rock ‘N’ Roll Train“ a trupei AC/DC, se bucură de o mare popularitate şi un mare succes pe internet.

Un pinguin s-a aventurat în cuşca leilor
Un pinguin de la Grădina Zoologică din oraşul german Münster a avut parte de aventura vieţii lui după ce a ajuns în cuşca leilor, informează site-ul zigonet.com. Pinguinul, puţin cam prea temerar sau poate doar curios, s-a aventurat în habitatul leilor, unde se pare că nu i-a displăcut, căci nu dădea semne că ar fi vrut să iasă de acolo. Din fericire pentru el, pasărea a fost văzută de un vizitator, care i-a alertat imediat pe paznicii grădinii zoologice. Pentru a-l putea scoate din cuşca leilor, paznicii au fost nevoiţi să ademenească pinguinul cu heringi, o „gustare“ în faţa căreia nu a putut rezista. Reprezentanţii grădinii zoologice au explicat că pinguinul temerar a avut noroc pentru că leilor le era prea frig ca să acorde atenţie musafirului nepoftit.

Brad Pitt, în rolul lui John Lennon
Brad Pitt se află în toiul negocierilor pentru a produce şi a juca într-un film biografic despre viaţa legendarului cântăreţ şi compozitor John Lennon, informează site-ul contactmusic.com. Se zvoneşte că actorul, de 47 de ani, s-ar fi întâlnit cu Yoko Ono, văduva fostului component al formaţiei Beatles, pentru a discuta despre rol. Yoko a fost atât de impresionată de planurile lui Brad Pitt de a învăţa să cânte şi să vorbească folosind accent britanic din zona Liverpool, încât i-a dat proiectului binecuvântarea ei. Brad Pitt îşi doreşte să fie şi actor, şi producător al filmului, dar deocamdată nu s-a hotărât şi în legătură cu persoana care va regiza pelicula. În plus, actorul nu a făcut nici o precizare cu privire la data la care va fi lansat filmul, dar este puţin probabil ca acesta să fie filmat în 2011, căci Brad Pitt are alte proiecte în derulare.
                    
Johnny Depp urăşte viaţa modernă
Johnny Depp urăşte tehnologia şi spune că deseori şi-ar dori să se izoleze de viaţa modernă, informează site-ul contactmusic.com. Actorul este de părere că progresele înregistrate în domeniul ştiinţei şi tehnologiei, dar şi schimbarea gusturilor artistice au drept consecinţă pierderea identităţii umane.
„Câteodată îmi vine să fug de lumea aceasta obsedată de tehnologie, de mass-media, care este atât de invazivă, de nebunia televiziunii. Cred că am pierdut contactul cu lucrurile simple din vieţile noastre. Cred că ne-am pierdut individualitatea“, a explicat actorul într-un interviu. Johnny Depp, care în mod obişnuit locuieşte în sudul Franţei împreună cu iubita lui, Vanessa Paradis, şi cu cei doi copii ai lor, spune că se numără printre cei norocoşi pentru că deţine o insulă din Caraibe, unde se poate retrage oricând vrea să aibă parte de intimitate, care este extrem de importantă pentru sănătatea lui mintală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS