13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Scurte ştiri

BMW-ul de piatră
Un artist chinez a construit din cărămizi o maşină marca BMW, pe care vrea acum să o vândă pentru cel puţin 95.000 de euro, informează site-ul web.orange.co.uk. Dai Geng a lucrat mai bine de un an pentru a zidi cărămizile într-un bloc masiv, pe care l-a sculptat apoi cu mare grijă şi atenţie la detalii, dându-i în final forma unei maşini sport BMW Z4 ale cărei portiere chiar se deschid. BMW-ul de piatră a fost expus timp de un an în centrul localităţii Shenzheng din provincia chineză Guangdong, iar de curând maşina a fost pusă în vânzare. „Ferestrele sunt singurele care nu sunt făcute din cărămizi. În rest, totul, de la cauciucuri la volan şi de la ţeava de eşapament la ornamente, este făcut din cărămidă. Maşina ar arăta foarte bine ca decoraţiune pentru grădină“, a explicat Dai Geng. El a spus că, foarte probabil, sculptura va fi cumpărată de o familie de chinezi proaspăt îmbogăţiţi, pentru că această categorie socială consideră că autovehiculele marca BMW sunt simbolul calităţii şi al performanţei.

A rămas fără haine în perioada reducerilor
Bucuria oferită de reducerile din magazine a fost de scurtă durată pentru o femeie din Belgia, care s-a trezit că a rămas fără hainele cu care venise la cumpărături. După cum informează site-ul zigonet.com, femeia a mers împreună cu fiica ei într-un magazin, şi-a ales o ţinută, apoi a intrat într-o cabină de probă. Când îi arăta fiicei hainele pe care se hotărâse să le cumpere, în pragul cabinei a apărut altă clientă a magazinului. Între cele două femei a avut loc o mică ceartă, în timpul căreia doamna aflată în cabină i-a reproşat celeilalte că nu îi respectă intimitatea. Femeia rămasă fără un loc unde să îşi probeze ţinuta s-a răzbunat şi a avut grijă să plece din magazin cu hainele „rivalei“ sale. Aceasta şi-a dat seama ce s-a întâmplat şi a alertat paznicul magazinului, dar era prea târziu. În final, a fost nevoită să plece de la cumpărături îmbrăcată cu haine nou-nouţe.

O suburbie engleză se mândreşte cu Turnul H’Eiffel
O suburbie a oraşului englez Manchester a făcut prezentarea oficială a propriei versiuni a Turnului Eiffel, autorităţile locale sperând că astfel micuţa aşezare se va putea înfrăţi cu Parisul, informează site-ul web.orange.co.uk. Cartierul Harpurhey, care la un moment dat în istorie a fost desemnat cel mai sărăcăcios din întregul Regat al Marii Britanii, se mândreşte cu un furnal vechi de 100 de ani pe care l-au botezat „Turnul H’Eiffel“ pentru că, spun locuitorii, seamănă leit cu Turnul Eiffel din Oraşul Luminilor. Oficialităţile locale sunt atât de convinse de asemănările dintre Harpurhey şi capitala Franţei încât au propus încheierea unui contract de înfrăţire între cele două oraşe şi, mai mult decât atât, l-au invitat pe primarul Parisului la inaugurarea oficială a Turnului H’Eiffel. „Cred că parizienii se vor recunoaşte în locuitorii din Harpurhey. Suntem mândri de oraşul nostru şi, în plus, suntem la fel de romantici ca şi ei. Credeţi-mă că, vara, strada noastră principală arată întocmai ca Champs d’Elysees“, s-a mândrit consilierul local Pat Karney.

A sunat la poliţie ca să fie cerută de soţie
O femeie din Chicago a sunat la numărul unic de urgenţă pentru că a vrut să-şi sperie atât de tare iubitul încât acesta să o ceară de soţie. După cum informează site-ul web.orange.co.uk, Ana Perez a sunat la 911 (echivalentul numărului 112 din România) susţinând că iubitul ei o agresează. Când un echipaj de poliţie a sosit la domiciliul femeii, ea a recunoscut jenată că, de fapt, a încercat să-şi sperie prietenul încât acesta, înfricoşat de posibilitatea de a merge la închisoare, să o ceară de soţie. Oamenilor legii nu li s-a părut amuzantă ideea, aşa că au amendat-o pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. „A sunat la poliţie să îşi sperie prietenul. Noi ne-am grăbit să ajutăm o femeie aflată în pericol şi, când colo, am fost puşi în această situaţie. În plus, am aflat că bărbatul nu avea de gând să o ia de nevastă, ci chiar încerca să se despartă de ea“, a precizat Ronald Pontecore, unul dintre poliţiştii ajunşi la faţa locului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS