21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinMuntele sacru - ferit de Apocalipsă, ucis de comerţ

Muntele sacru – ferit de Apocalipsă, ucis de comerţ

Pic de Bugarach, un vârf stâncos care, cu cei 1.230 de metri ai săi, este cel mai înalt punct al lanţului de coline Corbieres, este considerat un „munte sacru“, fiind, din câte se pare, locul care va supravieţui Armagheddonului ce se va produce pe 21 decembrie 2012, sfârşitul străvechiului calendar maya.
Bugarach, un sat francez care numără doar 189 de suflete, este considerat de mulţi unul dintre puţinele locuri din lume care va reuşi să supravieţuiască Armagheddonului ce se va produce pe 21 decembrie 2012, sfârşitul străvechiului calendar Maya. Popularitatea micuţei localităţi de la poalele muntelui cu acelaşi nume nu este însă pe placul lui Jean-Pierre Delord, primarul din Bugarach, care se teme că acest sătuc cu aproape 200 de suflete s-ar putea transforma rapid într-un orăşel cu 10.000 de locuitori, dacă toţi oamenii care şi-au exprimat dorinţa de a zăbovi aici pentru o perioadă şi care şi-au luat deja bilete de avion şi au încercat să îşi cumpere o casă în această zonă, şi-ar pune în aplicare planurile şi ar invada Bugarachul.

Profeţii

Profeţiile privind muntele Bugarach nu sunt o noutate şi printre specialiştii în ezoterism se vorbeşte de mult timp de magia existentă pe aceste meleaguri. De exemplu, unii cred că aici ar fi păstrat Sfântul Graal, alţii cred că aici a fost ascunsă comoara cavalerilor templieri. Alţii sunt de părere că Iisus Hristos ar fi poposit aici după ce s-a căsătorit cu Maria Magdalena. De asemenea, se zvoneşte că sub munte „s-ar afla extratereştrii, care aşteaptă sfârşitul lumii.
În Ziua Judecăţii de Apoi, ei vor zbura departe, luând cu ei câţiva pământeni norocoşi“. La toate acestea se adaugă faptul că printre localnicii care au locuit în Languedoc-Roussillon au circulat dintotdeauna legende despre această regiune şi despre castelele catarilor, astfel că printre rutele turistice cele mai importante prin Franţa medievală, Bugarach este un punct de mare interes.

Sursă de inspiraţie

În plus, notorietatea sa nu a scăpat nici ochiului vigilent al lui Stephen Spielberg şi sunt mulţi cei care afirmă că pentru filmul său din 1977, „Întâlnire de gradul trei“, s-ar fi inspirat dintr-o vacanţă în această regiune şi a început să scrie scenariul exact aici. Înainte de regizorul american, şi scriitorii  Victor Hugo şi Jules Verne sau compozitorul Claude Debussy ar fi poposit în  Bugarach, lăsându-se inspiraţi de magia acestuia. Şi Nostradamus, în prezicerile sale, ar fi confirmat faptul că acest sat este magic. În timp ce, mai recent, se spune că naziştii şi Mossadul ar fi făcut săpături suspecte în zonă. De asemenea, localnicii încă mai vorbesc despre vizita cu elicopterul pe care fostul preşedinte francez Mitterand a făcut-o cu ceva timp în urmă.

Îngrijorarea edilului

Acum însă, primarul din Bugarach începe să fie tot mai îngrijorat. Jean-Pierre Delord se teme că satul său nu va putea face faţă popularităţii şi, într-un interviu acordat France Soir, a declarat că economia locală pur şi simplu a explodat. Uliţele satului au fost invadate de vânzătorii ambulanţi care comercializează fel de fel de talismane şi simboluri ezoterice, şansele de a cumpăra un loc de casă sunt practic nule, iar cele câteva locuinţe libere se vând la preţuri exorbitante. În plus, păşunile şi terenurile agricole, care în trecut puteau fi achiziţionate la preţuri normale, acum au atins sume exorbitante, fermierilor şi agricultorilor din zonă fiindu-le practic imposibil să mai cumpere pământ. Nu există stradă unde să nu găseşti pe cineva care, pentru câteva sute de euro, este dispus să te pună în legătură cu forţele obscure prezente pe munte. Iar tot acest haos pare să fie prea mult pentru un sătuc cu câteva sute de suflete, dedicat păstoritului şi creşterii de animale. O primă probă de rezistenţă va avea loc în aprilie, anul viitor, când se va desfăşura aici o mare reuniune la care vor participa oameni din toate colţurile lumii, aceştia urmând să demareze pregătirile pentru a se refugia aici pe 21 decembrie 2012.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII