23.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024

Scurte ştiri

Născută la 11.11 pe 1.01.11
Rose Gretton se poate mândri cu performanţa de a se fi născut la ora 11.11, în data de 1.01.11, fiind al 11-lea bebeluş care a venit pe lume la Queen’s Hospital, din Burton, în prima zi a anului. Potrivit dailymail.co.uk, fericiţii părinţi, Kacey şi Neil Gretton, speră ca micuţa lor să fie foarte norocoasă, având în vedere că s-a născut la o asemenea oră şi într-o asemenea zi.
„Având în vedere că a venit pe lume la ora 11 şi 11 minute, pe 1 ianuarie 2011, este născută sub semnul cifrei 1. Eu şi mama ne-am gândit că este o coincidenţă interesantă. Mă simt minunat de când micuţa Rose e în viaţa mea. Îmi dau seama că toate sacrificiile au meritat“, a mărturisit Kacey. La rândul său, Neil Gretton s-a declarat foarte fericit de venirea pe lume a primului său copil.
„Sperăm că va fi un copil norocos, doar s-a născut sub semnul cifrei 1! Mama şi copilul se simt perfect după o naştere destul de dificilă. Rose este frumuşică, are păr mult şi trăsături perfecte“, a spus mândrul tată.

Jodie Foster, într-un nou SF
Cunoscuta actriţă Jodie Foster va interpreta rolul principal în „Elysium“, viitorul SF al lui Neill Blomkamp. Potrivit tgcom.it, regizorul nu a dezvăluit până acum mai nimic din povestea filmului. Tot ce se ştie este că din distribuţie fac parte fostul actor din „District 9“, Sharlto Copley, şi Matt Damon. De asemenea, se ştie că acţiunea peliculei se va desfăşura pe o planetă din viitorul îndepărtat. Filmul marchează revenirea lui Foster la genul SF, după ce rolul său din „Contact“ i-a adus o nominalizare la Globurile de Aur în 1998.

„The Social Network“, distins şi de Asociaţia Criticilor de Film On line
Pelicula „The Social Network“, care narează povestea creării Facebook, a fost distinsă cu un nou titlul, oferit de data aceasta de Asociaţia Criticilor de Film On line, informează tgcom.it, De asemenea, David Fincher a primit titlul de cel mai bun regizor, iar Aaron Sorkin premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat. De asemenea, pelicula „Inception“ a primit două premii, care le-au revenit lui Christopher Nolan, pentru cel mai bun scenariu original, şi lui Lee Smith, pentru cel mai bun montaj. Altă peliculă premiată a fost „True Grit“, pentru Hailee Steinfeld, considerată cea mai bună actriţă în rol secundar, şi Roger Deakins – cea mai bună imagine. Natalie Portman a obţinut titlul de cea mai bună actriţă pentru rolul din „Black Swan“, iar cel mai bun actor a fost ales Colin Firth pentru rolul din „The King’s Speech“.

Nuntă între şerpi
La începutul aceste săptămâni, s-a oficiat în Cambodgia o nuntă cel puţin ciudată, informează krone.at. Doi pitoni „şi-au jurat“ iubire eternă pentru ca astfel să aducă noroc satului Svay Rolum, dar şi pentru a marca aşa cum se cuvine intrarea în noul an. La ceremonie au participat sute de localnici, care au sărbătorit nunta între reptile. Ceremonia propriu-zisă, care a durat două ore şi a fost organizată în localitatea Svay Rolum, situată la 20 de kilometri de capitala Phnom Penh, a fost oficializată de doi călugări budişti. Mireasa, un piton de 4,80 metri lungime şi de 90 kg, pe nume Chamrouen, şi mirele, un exemplar ceva mai mic, pe nume Kroung Pich, au fost întâmpinaţi cu flori de către nuntaşi.
„Am căsătorit aceşti doi pitoni pentru a aduce sănătate şi fericire în satul nostru. Înţelepţii satului ne-au spus că pitonii sunt mascul şi femelă şi trebuie să trăiască împreună. În plus, vom fi urmăriţi de ghinion dacă nu îi căsătorim“, a explicat Neth Vy, stăpânul lui Chamrouen. Neth Vy a povestit că a descoperit-o pe Chamrouen în urmă cu 16 ani, când se afla la pescuit. El l-a adoptat imediat pe micul piton, iar de atunci situaţia familiei sale s-a îmbunătăţit vizibil.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS