25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Scurte ştiri

Somn cu accent franţuzesc
Kay Russell este o britanică de 49 de ani. Într-o zi a mers la culcare cu o durere teribilă de cap, iar când s-a trezit a început să vorbească, spre uimirea tuturor, cu un accent franţuzesc foarte pronunţat, pe care înainte nu îl avea. Din câte se pare, femeia a fost afectată de o boală foarte ciudată numită Sindromul Accentului Străin. Din 1941, de când este cunoscută această boală, au fost diagnosticate 60 de persoane. Din păcate pentru doamna Russel, noul său accent a dus la pierderea locului de muncă, britanica lucrând ca directoare de vânzări. „Mulţi oameni vin la mine şi îmi spun: «Ce voce frumoasă ai». Însă nu îşi dau seama cum mă simt eu în realitate. Parcă m-aş fi transformat în altă femeie. Normal, mi-aş dori vocea înapoi. Însă e vorba de mult mai mult. Este vorba de omul care eram, de omul care aş vrea să fiu“, a povestit Kay Russell, care din cauza bolii sale s-a pomenit că toată viaţa sa este dată peste cap într-o clipită. Recent, o altă britanică, Sarah Colwill, de 35 de ani, a început să vorbească o engleză cu un pronunţat accent chinez, în timp ce sexagenara Linda Walker a adoptat accentul jamaican.

O nouă comedie pentru Jim Carrey

La doar un an de la rolul de impostor homosexual în comedia „I Love You Phillip Morris“, cunoscutul actor Jim Carrey revine în faţa camerei într-un nou rol amuzant. Starul american a acceptat rolul unui tată a doi copii, proaspăt divorţat, care se alătură unei formaţii vesele şi trăsnite, ce interpretează cover-uri, pentru a face rost de suficienţi bani şi a câştiga, astfel, bătălia pentru custodie împotriva fostei sale soţii.
Regia peliculei „Under Cover“ va fi semnată, cel mai probabil, de David O. Russell, iar casa producătoare va fi Summit Entertainment.

Maestrul blugilor

 O serie de tablouri necunoscute până acum au demonstrat că italienii purtau blugii încă din 1660. Expoziţia de pictură „Il Maestro della Tela di Jeans“ a scos pentru prima dată la lumină trecutul necunoscut al celui mai cunoscut material textil din lume. Folosiţi în viaţa de zi cu zi şi foarte apreciaţi şi de marii designeri, blugii au cucerit planeta. Însă cine i-a inventat? Istoricii de artă cred că au descoperit răspunsul în operele unui artist din nordul Italiei, supranumit „Maestro dei Blue Jeans“- „Maestrul blugilor“. În tabloul „Madre che cuce“, de exemplu, apare o femeie cu o fustă din denim, în timp ce într-un alt tablou apare o cerşetoare, tot cu o fustă din denim. Un al treilea tablou prezintă un băiat sărac, îmbrăcat cu o geacă de blugi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS