19.5 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024

Scurte ştiri

Johnny Depp, cel mai bine plătit actor
Johnny Depp a devenit de curând cel mai bine plătit actor de la Hollywood, după ce a câştigat 50 de milioane de dolari în ultimele 12 luni. După cum informează site-ul starpulse.com, care citează statisticile realizate de Forbes, deşi în anul 2009 Depp se clasa abia pe locul zece în topul celor mai bine plătiţi actori, anul acesta el a „sărit“ direct pe locul 1. Potrivit Forbes, performanţa se datorează onorariului pe care Depp l-a încasat pentru rolul Pălărierului nebun din producţia „Alice în Ţara Minunilor“, dar şi plăţii anticipate de 15 milioane de dolari încasate pentru viitorul film în care va apărea, intitulat „The Tourist“. Pe locul doi în clasamentul celor mai bine plătiţi actori s-a situat Ben Stiller, cu încasări de 38 de milioane de dolari, iar medalia de bronz i-a revenit lui Tom Hanks, care a primit 30 de milioane de dolari în ultimul an. Clasamentul este completat, în ordine, de Adam Sandler, Leonardo DiCaprio, Daniel Radcliffe, Robert Downey Jr., Tom Cruise, Brad Pitt şi George Clooney.

Universitatea din Baltimore propune un curs despre zombi
Tinerii care studiază la Universitatea din Baltimore, Statele Unite, au ocazia de a studia morţii vii, informează abclocal.go.com. Cursul despre zombi este predat de Arnold Blumberg, autorul unei cărţi intitulate „Zombiemania“, care studiază în amănunt filmele cu şi despre morţii vii. Programa cursului dedicat zombilor include vizionarea a 16 pelicule clasice cu morţi vii şi lecturarea unor reviste de benzi desenate dedicate aceloraşi personaje. La finalul cursului, studenţii trebuie să prezinte un proiect care poate consta fie în scrierea unui scenariu pentru un film cu zombie, fie în crearea unei poveşti cu morţi vii pentru serii de benzi desenate. Universitatea din Baltimore nu este însă singura instituţie din Statele Unite care oferă un astfel de curs: Colegiul Columbia din Chicago are un curs numit „Zombii în cultura populară“, iar Colegiul Simpson din Iowa propune un curs dedicat „Marelui Război al zombilor“.

Halle Berry se iubeşte cu Olivier Martinez
Actriţa Halle Berry alimentează zvonurile potrivit cărora ar avea o relaţie amoroasă cu Olivier Martinez, partenerul ei din pelicula „Dark Tide“, informează site-ul starpulse.com. Cei doi au fost surprinşi de paparazzi plimbându-se mână în mână pe străzile Londrei. Halle Berry s-a concentrat foarte mult pe carieră şi s-a implicat în producţia filmului „Dark Tide“ pentru a-şi putea reveni după despărţirea de Gabriel Aubry, tatăl fetiţei ei. Primele bârfe despre presupusa relaţie dintre Halle Berry şi Olivier Martinez, unul dintre foştii iubiţi ai lui Kylie Minogue, au apărut după ce aceştia au fost văzuţi luând cina într-un restaurant intim din Paris. „Relaţia lor este la început, dar ei se plac foarte mult“, a confirmat un apropiat al celor doi pentru publicaţia britanică Daily Mirror.

Concurs de frumuseţe „Miss Mafia“

Oraşul Budapesta va fi gazda unui concurs de frumuseţe cel puţin neobişnuit: o competiţie dedicată exclusiv doamnelor şi domnişoarelor acuzate şi condamnate pentru legături cu activitatea mafiotă. După cum informează site-ul ananova.com, aspirantele la titlul „Miss Mafia“ sunt primite în concurs numai după ce pun la dispoziţie o poză din arhivele poliţiei, care să dovedească faptul că au legătură cu lumea mafioţilor. În plus, numărul de condamnări şi perioada de timp petrecută la închisoare reprezintă criterii esenţiale de notare. În afară de mult-râvnita titulatură de „cea mai frumoasă mafiotă“, câştigătoarea concursului se va alege şi cu un autoturism şi un apartament în Budapesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS