17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinVopsitul genelor, un nou ritual de înfrumuseţare

Vopsitul genelor, un nou ritual de înfrumuseţare

Fiecare femeie îşi doreşte să arate cât mai bine, să aibă un trup de zeiţă, o piele perfectă, o coafură impecabilă şi haine care i se potrivesc. În ultimul timp, lista a fost extinsă şi către gene şi din ce în ce mai multe femei fac eforturi pentru a avea gene perfecte. Foarte multe doamne şi domnişoare au apelat la vopsitul genelor în culori care să li se asorteze perfect cu nuanţa tenului şi care să le confere un aspect deosebit.

Cum se procedează

Cea mai bună soluţie pentru vopsitul genelor este să apelaţi la serviciile unui cosmetician, pentru a fi sigură că operaţiunea nu va avea efecte adverse sau nedorite. Nu puţine sunt însă doamnele şi domnişoarele care aleg să se vopsească singure, cu ajutorul unor truse speciale.
Când optaţi pentru a doua variantă, primul pas în procesul de vopsire a genelor îl reprezintă acoperirea pleoapelor cu un disc demachiant sau cu un şerveţel, pentru ca vopseaua să nu afecteze pielea fină din această zonă. Urmează aplicarea vopselei din trusa specială pe gene, vopsea care trebuie lăsată să acţioneze timp de 15 minute. După ce această perioadă de timp s-a scurs, vopseaua poate fi îndepărtată foarte uşor, doar cu apă. Trusele pentru vopsirea genelor includ tipuri variate de vopsea, care durează perioade diferite de timp: există şi vopsea care se şterge la prima demachiere, dar există şi vopsea care rezistă pe gene o săptămână, două şi chiar o lună.

Alegeţi o vopsea potrivită

Alegerea vopselei pentru gene este foarte dificilă, chiar şi atunci când operaţiunea este efectuată de un specialist. O alegere greşită poate avea efecte nocive pentru sănătatea ochilor, care sunt foarte sensibili şi se pot irita foarte uşor. De asemenea, trebuie să fiţi foarte atentă atunci când alegeţi culoarea cu care intenţionaţi să vă vopsiţi genele: este posibil ca aceasta să nu se potrivească deloc cu nuanţa tenului sau a părului dumneavoastră. În acest caz, nu doar veţi fi cheltuit degeaba nişte bani, dar rezultatul nu va fi nicidecum cel aşteptat.
Pentru că utilizarea vopselei pentru gene poate avea consecinţe grave în unele cazuri, este recomandat să cumpăraţi astfel de produse numai din magazine specializate şi autorizate în acest sens. Ca măsură de precauţie, înainte de a folosi vopseaua, puteţi verifica ingredientele pe care aceasta le conţine – astfel veţi afla dacă există şi cel mai mic risc de a dezvolta o alergie, caz în care este indicat să renunţaţi la idee, cel puţin până vă achiziţionaţi altă vopsea.

Indicaţii pentru vopsirea genelor

Specialiştii recomandă femeilor care aleg să îşi vopsească genele acasă să folosească un aplicator de unică folosinţă, din motive de igienă. În plus, este bine să ştiţi că este interzis să efectuaţi operaţiunea de vopsire dacă prezentaţi iritaţii sau afecţiuni oculare.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS