21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024

Pofte de vedete

Angelina Jolie preferă insectele cambodgiene, Clark Gable se dădea în vânt după soteul de legume, Elvis Presley adora untul, de orice tip. Toate preferinţele culinare ale vedetelor au fost dezvăluite într-o carte recent lansată în Statele Unite.

Cartea „What the Great Ate“, un volum despre maniile şi fixaţiile alimentare ale actorilor, oamenilor politici şi altor personalităţi, a fost lansată de curând în Statele Unite. Astfel, aflăm, de exemplu, că frumoasa actriţă americană Angelina Jolie adoră să mănânce gândaci cambodgieni, despre care afirmă că sunt o „gustare cu un conţinut ridicat de proteine“. De asemenea, este mai puţin cunoscută pasiunea lui Clark Gable pentru soteul de legume, nefiind rare cazurile când săruturile sale celebre nu erau chiar plăcute pentru partenere, dată fiind aroma de ceapă pe care acestea o resimţeau fără prea mari eforturi. Nonconformistul artist american Andy Warhol, una dintre cele mai notabile personalităţi ale curentului Pop Art, nu se putea abţine când vedea caramele. Din aceeaşi carte mai aflăm, de exemplu, că Ronald Reagan a murit fără să ştie ce aromă au roşiile, iar Friedrich Nietzsche era convins că cine consumă cartofi are şanse să ajungă alcoolic.

În căutare de ciudăţenii

Toate aceste informaţii au fost în cartea fraţilor Matthew şi Mark Jacob, primul – jurnalist la Chicago Tribune, iar cel de-al doilea – autorul unui blog culinar. Cei doi autori sau studiat numeroase cărţi de istorie, biografii şi documente în căutarea unor informaţii inedite despre raportul personalităţilor cu mâncarea. Rezultatul a fost un volum stufos, plin cu informaţii inedite, de unde aflăm, de exemplu, că Saddam Hussein, duşman declarat al americanilor, era mare fan al cerealelor de la firma Kellogg’s, în timp ce rusul Vladmir Nabokov, autorul celebrului roman „Lolita“, a încercat să mănânce fluturi, concluzionând la final că aceştia au un gust oribil. Una dintre cele mai mari voci ale muzicii mondiale, soprana Maria Callas, nu a ezitat să înghită o tenie pentru a scăpa de kilogramele în plus. Nu puţine sunt cazurile vedetelor care, ajunse pe culmile gloriei, şi-au satisfăcut toate poftele culinare. Un exemplu celebru este Elvis Presley, care a încercat să uite de sărăcia din copilărie, organizând adevărate orgii culinare. Mai mult chiar, se spune că, la un moment dat, a zburat 1.200 km pentru a putea gusta o porţie de pâine italiană, cu unt de arahide, marmeladă şi şuncă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS