12.9 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinSalată de pui cu sos de lapte bătut

Salată de pui cu sos de lapte bătut

Ingrediente: 500 g piept de pui, 200 g paste farfalle, 2 dovlecei mici, 1 morcov mic, 3 roşii (cca 200 g), 3 linguri ulei, 50 g seminţe de dovleac (decojite), 8 crenguţe de busuioc, sare, piper. Pentru sos: 200 ml lapte bătut, 2 linguri pastă de ardei roşii, sare, piper.
Mod de preparare:
Pastele farfalle (mici) se fierb în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg, se clătesc cu apă rece şi se lasă în strecurătoare. Pieptul de pui dezosat se taie fâşii. Se încinge uleiul într-o tigaie, iar fâşiile de piept se prăjesc aproximativ 2-3 minute. Dovleceii se curăţă, se taie cubuleţe şi se adaugă peste carne, în tigaie.  Morcovul se taie în cuburi şi se pune şi el în tigaie.  Amestecul de carne, dovlecei şi morcovise condimentează şi se prăjeşte 5-6 minute pe foc mic, sub capac, să se pătrundă.  Pregătiţi sosul. Într-un castron, se pun laptele bătut şi pasta de ardei. Se adaugă sare şi piper în exces. Se bate totul cu un tel. Peste el se adaugă pastele, carnea, dovleceii şi morcovul, toate răcite, şi roşiile tăiate cuburi. Se amestecă pentru omogenizare. Castronul cu salată se pune la rece o oră. Între timp, prăjiţi seminţele de dovleac într-o tigaie, fără grăsime. Când sunt gata, se lasă să se răcească, apoi se zdrobesc uşor şi se pun peste salată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU