10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Scurte ştiri

Arii, duete, coruri şi uverturi celebre, în Piaţa „Mihai Viteazu“
Orchestra Simfonică şi Corala Academică ale Filarmonicii „Oltenia“ susţin sâmbătă, 3 iulie, de la ora 21.00, în Piaţa „Mihai Viteazu“ un concert extraordinar de arii, duete, coruri şi uverturi celebre din opere şi operete.
Publicul meloman îi va reîntâlni pe dirijorul Emil S. Maxim şi pe soliştii Diana Ţugui (soprană) (foto), Sandor Balla (bariton) şi Sorin Drăniceanu (bas). Din programul serii fac parte Uvertura operei „Mireasa vândută“ de Bedrich Smetana, „Corul ţiganilor“ din opera „Trubadurul“ de Giuseppe Verdi, Uvertura operei „Bărbierul din Sevilla“ şi Aria calomniei din opera „Bărbierul din Sevilla“ de Giaccomo Rossini, „Corul vânătorilor“ din „Freischütz“ de Carl Maria Von Weber şi altele.
Mirela MARINESCU

„Vara din sufletul meu“
Galeria de Artă Vollard găzuieşte, în perioada 1-15 iulie, expoziţia de pictură „Vara din sufletul meu“ a Alinei Pantelimon Găulea.
Călătorul în lumea artei va putea admira lucrări precum „Sătuc pe malul râului“, „Vază cu gerbera“, „Crizanteme cu mere“, „La vânătoare“, „Munţi în oglinda apei“, „Crini albi“, „Trandafiri roşii“ şi altele. „Prin tablourile prezentate, pictoriţa Alina Pantelimon Găulea se defineşte ca o artistă lirică, narativă, reuşind prin elemente simple şi semne recognoscibile ale limbajului plastic să creeze o lume a frumosului, a echilibrului, bazată pe spaţiu şi culoare, pe trăire şi visare“, a precizat profesoara de istoria artei şi artist plastic Magda Buce-Răduţ.
Mirela MARINESCU

„Medalia de onoare“, „Aurora“
şi „Derby“ – la Festivalul de Film de la Karlovy Vary
Peliculele „Medalia de onoare“, „Aurora“ şi „Derby“ vor fi prezentate în cadrul celei de-a 45-a ediţii a Festivalului de Film Internaţional de la Karlovy Vary, care se va desfăşura între 2 şi 10 iulie, potrivit Institutului Cultural Român din Praga.
Pelicula „Medalia de onoare“, în regia lui Călin Peter Netzer, va fi prezentată la Karlovy Vary în cadrul secţiunii „Zilele criticilor“, iar „Aurora“, regizată de Cristi Puiu – în secţiunea „Estul Vestului“. Scurtmetrajul „Derby“, regizat de Paul Negoescu, va fi prezentat în cadrul secţiunii Fresh Film.
Iniţiat în 1946, Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary, unul dintre cele mai vechi festivaluri de gen, este cel mai important de categorie A din centrul şi estul Europei. La ediţia a 45-a a festivalului, „Globul de Cristal“ va fi înmânat legendarului actor şi regizor rus Nikita Mihalkov, pentru întreaga contribuţie la dezvoltarea cinematografiei mondiale, iar premiul preşedintelui festivalului va fi înmânat actorului Jude Law.
NewsIn

„Marţi, după Crăciun“, în competiţia de la Sarajevo
Pelicula „Marţi, după Crăciun“, regizată de Radu Muntean, a fost selectată în competiţia de lungmetraje a celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului de Film de la Sarajevo, care va avea loc între 23 şi 31 iulie, potrivit site-ului oficial al evenimentului. Pelicula, cu Dragoş Bucur, Victor Rebengiuc şi Mimi Brănescu în distribuţie, este povestea unui bărbat căsătorit de zece ani care are o relaţie extraconjugală cu medicul stomatolog al fiicei sale.
În competiţia de scurtmetraje de la Sarajevo au fost selectate producţiile româneşti „Lord“, regizată de Adrian Sitaru, şi „Derby“, de Paul Negoescu.
Regizorul român Cristi Puiu va prezida juriul competiţiei de lungmetraj din cadrul festivalului, în timp ce invitat de onoare al manifestării este în acest an actorul american Morgan Freeman.
NewsIn

Pelicula despre copilăria lui Barack Obama, lansată în Indonezia
Pelicula „Obama The Menteng Kid“, care prezintă cei patru ani pe care Barack Obama i-a petrecut în copilărie în Indonezia, a fost lansat în capitala Jakarta, informează BBC. Din distribuţia peliculei, a cărei producţie a costat un milion de dolari, fac parte actori indonezieni puţin cunoscuţi.
„Obama The Menteng Kid“ este bazat pe romanul omonim, o biografie fictivă a băiatului care a ajuns preşedintele SUA. Titlul se referă la cartierul din Jakarta unde a locuit Obama timp de patru ani, alături de mama sa şi de tatăl său vitreg indonezian.
„Am vrut să facem filmul din punctul de vedere al copilului. Nu am vrut să intrăm în politică, nici în probleme religioase“, a declarat producătorul peliculei, Raam Punjabi. Hasan Farooq Ali, de 14 ani, care interpretează rolul lui Obama în film, spune că la filmări a învăţat multe despre toleranţă şi despre acceptarea diferenţelor între oameni.
NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS