15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024

Vara în Zürich

Descoperă oraşul Zürich vara. Plimbă-te pe celebra arteră Bahnhofstrasse, cu numeroasele sale magazine de lux. Savurează deliciile culinare din restaurante, pe aleile pitoreşti din oraşul vechi. Relaxează-te pe malul lacului sau la piscinele de lângă râu, care se transformă la apusul soarelui în „Badibars“ (baruri cu piscină) şi bucură-te de briza lacului şi de pa-norama alpină pe Lacul Zürich.

Oraşul Zürich se află în inima Europei, în centrul Elveţiei, pe malurile nordice ale Lacului Zürich. Aici se ajunge rapid şi uşor cu trenul, avionul sau maşina. Aeroportul internaţional are legături directe cu peste 150 de destinaţii. La doar zece minute de mers cu trenul de la aeroport şi situată chiar în centrul oraşului, Gara centrală din Zürich este considerată un nod de cale ferată principal al Europei.

Unde îţi petreci noaptea?

De la hoteluri de cinci stele la dormitul pe paie, regiunea Zürich oferă o mulţime de posibilităţi în oraş sau în regiunile rurale, la Muntele Uetliberg, la lac sau la aeroport. Aproximativ 250 de hoteluri abia aşteaptă să-şi primească oaspeţii. Hotelurile din Zürich ating cele mai înalte standarde internaţionale şi primesc rezervări direct şi gratuit prin Zürich Tourism, o organizaţie profesională dedicată rezervărilor hoteliere şi regiunilor turistice ale Zürichului. În plus, Zürich Tourism furnizează diferite pachete şi oferte speciale pentru oaspeţii din întreaga lume.

Pasiune pentru înot

Unde să înoţi dacă nu într-un râu sau lac chiar în centrul oraşului? În Zürich, e pur şi simplu parte din cultură. Vara, malurile râurilor şi lacului din Zürich zumzăie de activitate. În timp ce înotul într-un râu sau lac este un ritual zilnic pentru mulţi dintre localnici, oaspeţii Zürichului sunt şi ei de acord că acesta este modul ideal în care te poţi răcori după cumpărături sau o vizită la muzeu.
Cu 40 de facilităţi pentru înot – 18 dintre ele aflându-se în aer liber, inclusiv pe lac şi pe malurile râului – Zürich are cea mai mare densitate de locuri publice destinate înotului din lume. Apa din lacurile şi râurile din Zürich este printre cele mai curate din lume, iar cea care ţâşneşte din fântânile oraşului poate fi chiar băută. Prin urmare, oricui îi este sete în Zürich poate să bea din cea mai apropiată fântână. Din fericire, nici o fântână nu e prea departe, având în vedere faptul că Zürich este unul dintre oraşele cu cel mai mare număr de fântâni din lume, cu un total de aproximativ 1.200.

Sărbătoreşte nopţile de vară sub cerul înstelat

În Zürich, nopţile răcoroase de vară sunt celebrate în locaţii elegante în aer liber. În timpul zilei, invitaţii se relaxează în apă, pe apă sau lângă apă, în timp ce la căderea serii zonele din jurul apei sunt transformate în baruri şi lounge-uri, oferind un program cultural variat, de la lectură, teatru, sport şi critică de poezie până la concerte. Acestea sunt privite ca fiind principalele locuri de întâlnire în serile blânde de vară.

Mâncare estivală şi pieţe cu specialităţi

În fiecare săptămână sunt deschise în Zürich numeroase pieţe estivale. Cea mai cunoscută este probabil Speciality Market, din holul uriaş de la intrarea în Gara centrală din Zürich. Vânzători din toată ţara îşi prezintă delicatesele, de la pâinea Puschlaver la fructele exotice. Alte pieţe de flori şi legume sunt deschise la Helvetiaplatz şi lângă podul Rathausbrücke. Colecţionarii de obiecte rare, iubitorii de antichităţi şi vânătorii de chilipiruri pot merge la târgul de vechituri, vizavi de Bürkliplatz. Poţi găsi articole pentru colecţionari la Monday Market, de la Rimini Bar, sau la obişnuita Night Market. În lunile mai călduroase, cam un sfert din restaurantele oraşului îşi măresc capacitatea aşezând mese în aer liber – fie într-o curte romantică din oraşul vechi, pe o terasă cu grădină – sau chiar pe marginea apei.
Grătarele în aer liber cu prietenii reprezintă activitatea preferată pe timpul verii. Cei mai populari cârnaţi pentru grătar sunt Cervelat şi Bratwurst, care aproape ating statutul de alimente de bază elveţiene.
Dacă timpul e prea scurt pentru a permite organizarea unui grătar, cei mai buni cârnaţi de tip bratwurst din oraş pot fi găsiţi la bufetul Vorderer Sternen.

Croaziere pe Lacul Zürich

Strălucirea razelor de soare pe apă, clipocitul şi vârtejul valurilor şi parfumul ameţitor al brizelor sunt o plăcere pentru toate simţurile. Lake Zürich Navigation Company oferă croaziere cu durata cuprinsă între una şi şapte ore. Poţi alege de la o plimbare pe râu cu vaporul Limmat pe sub şapte poduri prin oraşul vechi, la o croazieră pe lac, pe un vapor cu aburi nostalgic sau o barcă motorizată modernă. Croazierele pe lac pornesc de pe cheiul uşor accesibil de la Bürkliplatz. Sărbătorile speciale precum Ziua naţională – 1 August, Anul Nou şi multe altele sunt şi ele celebrate pe vapor cu muzică, dansuri şi delicii culinare.
Pentru curse private cu vaporul, o alegere bună este centrul de închirieri Lago de la Utoquai, care închiriază prima barcă alimentată cu baterii solare din Zürich. În plus, de aici pot fi închiriate bărci pentru wakeboarding, precum şi bărci cu motor, sailing yacht-uri, aqua scutere, bărci electrice şi alte ambarcaţiuni mici. La centrul de închirieri de la Seefeldquai, poţi găsi bărci cu motor, paraboat-uri, catamarane, bărci cu vâsle, caiace şi bărci cu pedale, în timp ce Pier 7 oferă spre închiriere bărci cu vâsle şi cu pedale. Alte adrese de închirieri de ambarcaţiuni sunt la Bürkliplatz şi Enge.

Preţuri

Zbor: Swiss International Airlines Bucureşti – Zürich – Bucureşti de la 153 de euro.
Cazare: (nu include taxa de oraş de 2,50 CHF pe persoană, pe noapte) – 1 pat într-o cameră cu 4 sau 5 paturi, cu chiuvetă în cameră şi toaletă/duş pe coridor, mic dejun inclus: de la 39,50 CHF pe noapte de persoană (cca. 122 de lei); 1 cameră dublă (2 persoane) cu toaletă/duş în cameră, mic dejun inclus: de la 122 CHF pe noapte pe cameră (cca. 374 de lei).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS