14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAlbul îmbracă orice siluetă

Albul îmbracă orice siluetă

O dilemă care încolţeşte în mintea femeilor în fiecare vară este cum să poarte haine albe fără să pară mai plinuţe decât sunt. Stiliştii cunosc anumite trucuri, pe care vi le împărtăşim, pentru ca şi dumneavoastră să purtaţi albul cu mai multă încredere.

Ţinutele în culori deschise – şi în special cele albe – sunt cea mai călduroasă recomandare a stiliştilor pentru această vară, probabil pentru faptul că acestea arată foarte bine în contrast cu o piele bronzată.
Cu toate acestea, multe femei se feresc de hainele în nuanţe deschise. Principalul motiv este acela că albul face orice trup să pară mai masiv decât este în realitate. Totuşi, dacă ţineţi cont de anumite sfaturi şi recomandări, puteţi purta haine albe fără ca silueta dumneavoastră să fie analizată.
Este adevărat că albul a căpătat o reputaţie nu tocmai grozavă, fiind ocolit mai ales de doamnele şi domnişoarele care se află mereu în luptă cu kilogramele. În realitate, la fel ca oricare culoare, albul nu doar că nu dezavantajează un trup, ci poate fi purtat în aşa fel încât vă arate numai calităţile. Totul este să respectaţi mereu câteva reguli, care vă vor ajuta să purtaţi cu încredere hainele albe pe care le aveţi în garderobă.

Vaporos şi larg

Dacă vă faceţi griji pentru siluetă şi pentru felul în care aceasta va arăta în haine albe, „vaporos“ şi „larg“ sunt cuvintele pe care trebuie să le ţineţi minte, întrucât reprezintă secretul unei ţinute reuşite, care vă avantajează. Evitaţi deci hainele albe strâmte şi optaţi, în schimb, pentru unele care cad lejer pe corp, alegând materiale vaporoase şi croieli mai largi. Probabil vă gândiţi că nu ar fi tocmai indicat să purtaţi haine mai largi atunci când vreţi să păreţi mai suplă, însă nu este chiar aşa. Imaginaţi-vă că hainele foarte întinse, care aproape stau să plesnească pe trup, dau impresia că sunt cu un număr mai mic decât ar trebui, deci creează o impresie şi mai puternică de masiv. Alegeţi pantaloni cu croială dreaptă şi largă sau evazată, fuste în formă de „A“ sau rochiţe largi, cu bretele subţiri. Pentru ca hainele să nu pară mai voluminoase decât sunt, cea mai bună recomandare a stiliştilor este să vă evidenţiaţi talia cu o centură lată: astfel veţi crea impresia că aveţi o siluetă-clepsidră perfectă.

Jucaţi-vă cu contrastele

Albul este cel mai bine pus în evidenţă prin contrastul cu nuanţe puternice, iar la acest capitol culorile vii, de vară, vă sunt cei mai buni aliaţi. Culori precum coraiul, rozul electric, portocaliul şi turcoazul avantajează orice siluetă şi orice nuanţă de piele, conferind celei care le poartă un aspect tineresc, proaspăt şi delicat. De exemplu, puteţi purta o fustă albă largă, până la genunchi, împreună cu un maiou într-o culoare îndrăzneaţă (dacă vreţi să atrageţi mai mult atenţia asupra bustului), sau puteţi opta pentru o bluziţă sau o cămaşă albă purtată în combinaţie cu pantaloni coloraţi. Pentru doamnele şi domnişoarele mignone sau slăbuţe există varianta de a purta pantaloni skinny din denim colorat, care au revenit la modă în această vară şi ies perfect în evidenţă în combinaţie cu un maiou sau o cămaşă albă.

Folosiţi accesorii albe la hainele cu imprimeu

În materie de imprimeuri pentru rochiile sau bluziţele de vară, florile şi temele safari sunt în top. Pentru că, în general, aceste haine sunt destul de pretenţioase, în sensul că accesoriile nepotrivite pot „distruge“ o ţinută al cărui element principal este un obiect vestimentar cu imprimeuri, albul vă vine în ajutor. Accesoriile albe sunt cele mai potrivite pentru astfel de haine. Pentru o ţinută reuşită, puteţi purta un bolero subţire peste o rochie lungă, vaporoasă, cu imprimeuri îndrăzneţe şi culori vii sau, la fel de bine, puteţi opta să purtaţi o cămaşă cu croială masculină peste un maiou alb, cu bretele subţiri. Bijuteriile supradimensionate albe sau o poşetă albă pot aranja perfect o ţinută cu imprimeuri – toate acestea fără ca întregul aspect să fie exagerat.
În plus, este bine să ştiţi că stiliştii recomandă ca ţinutele care conţin o pată de alb, oricât de mică, să nu fie completate cu încălţăminte în tonuri închise, cu atât mai puţin cu încălţăminte neagră.

Lenjeria intimă pentru ţinutele în alb

Pentru ca o ţinută care include piese vestimentare albe să fie reuşită, ea trebuie gândită în cele mai mici detalii. Nu doar accesoriile sau încălţămintea contează, ci şi lenjeria intimă. În cazul ţinutelor albe, lenjeria intimă trebuie să fie în nuanţe cât mai apropiate de culoarea naturală a pielii (crem, bej, roz pal), pentru a se „camufla“ cât mai bine. Se acceptă piesele de lenjerie intimă albe, însă în nici un caz nu purtaţi lenjerie în culori închise atunci când vă îmbrăcaţi în alb.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU