14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Moştenire cu bucluc
Valmai Roche era o cunoscută milionară australiană, care a ales o metodă inedită de a lăsa moştenire celor trei fiice ale sale. După cum informează Haisentito.it, la moartea sa, octogenara, care avea o avere de trei milioane de euro, a decis să lase moştenire celor trei fiice ale sale doar 30 de arginţi. Cele trei „moştenitoare“ – Deborah Hamilton, Fiona Roche şi Shauna Roche – au fost acuzate de mama lor că au tratat-o urât de-a lungul timpului şi că au contribuit la decesul bunicii lor, Dorothy Maud Haber. Cei 30 de arginţi au reprezentat un gest simbol, fiind aceeaşi sumă pe care a primit-o Iuda pentru a-l trăda pe Iisus. Aceeaşi sumă a primit-o şi soţul femeii.
 John Roche, care a fost primar în Adelaide, între 1975 şi 1977, a fost acuzat de Valmai că împreună cu cele trei fiice au ucis-o pe mama sa, Deborah Hamilton. Femeia a fost găsită moartă într-un azil din Plympton, unde era internată. Milionara australiană a decis să doneze cea mai mare parte a averii sale asociaţiei  „Knights of the Southern Cross“. Cele trei fiice au decis însă să atace testamentul, invocând faptul că mama lor nu era în deplinătatea facultăţilor mentale atunci când a semnat actul. „Unele idei complet greşite despre moartea mamei sale nu i-au permis să gândească raţional. Nu mai era capabilă să ia o decizie corectă în legătură cu averea“, au explicat acestea.

Scaune pentru îndrăgostiţi
Compania daneză de transport Arriva a pus în circulaţie o serie de autobuze unde persoanele îşi pot găsi sufletul-pereche chiar pe scaunul alăturat. Într-o epocă în care orice minut contează, transportatorii danezi au decis să dea o şansă conaţionalilor aflaţi în căutarea unui partener şi au amenajat în autobuze scaune speciale dedicate amorezilor. În cele 103 de autobuze ale companiei, o serie de scaune sunt dedicate călătorilor dornici să lege o conversaţie şi, în unele cazuri, să îşi găsească sufletul-pereche. Scaunele sunt uşor de identificat. În afara faptului că se află unul lângă celălalt, acestea sunt acoperite cu material textil de culoare roşie şi au inscripţia  „Kaerlighedssaede“ sau „scaunele iubirii“. Potrivit declaraţiilor şoferilor, experimentul, care trebuie să dureze două săptămâni, se bucură de un succes destul de mare. „Şoferii mi-au povestit despre fete care se aşezau pe scaune cu un zâmbet mare pe faţă“, a spus purtătorul de cuvânt al companiei.  Însă, dincolo de ipotetica dragoste la prima vedere, iniţiativa are şi un obiectiv ecologic. Potrivit reprezentanţilor companiei, principalul obiectiv este atragerea unui număr cât mai mare de pasageri, astfel încât să fie cât mai puţine maşini pe străzi.

Un nou record pentru Black Eyed Peas
Grupul american Black Eyed Peas a stabilit un nou record, devenind trupa a cărei piesă „I Gotta Feeling“ a înregistrat cele mai mari vânzări în format digital. „I Gotta Feeling“ a depăşit astfel precedentul record deţinut de rapperul Flo Rida cu piesa „Low“. Hitul trupei Black Eyed Peas, care a stat 14 săptămâni în fruntea clasamentului Billboard Hot 100 în 2009, a înregistrat 5,56 milioane de descărcări on line, depăşind precedentul record de 5,54 milioane de descărcări on line, deţinut de piesa „Low“. Grupul Black Eyed Peas nu este însă la prima experienţă de acest tip. Formaţia se află deja la al doilea hit  în Topul 5 al celor mai bine vândute piese în format digital. Celălalt mare hit din 2009 al trupei, piesa „Boom Boom Pow“, ocupă poziţia a patra, cu 5,3 milioane de descărcări on line. Locul trei în clasament este ocupat de  piesa „Just Dance“ a lui Lady Gaga, cu 5,36 milioane de descărcări, în timp ce locul cinci aparţine deja clasicului „Poker Face“, al aceleiaşi artiste, care a înregistrat 5,13 milioane de descărcări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS