29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSex pentru nemurire

Sex pentru nemurire

Sexul nu este doar un mod extrem de plăcut de a petrece timpul cu partenerul de viaţă, ci, mai nou, s-a descoperit că este un elixir al tinereţii veşnice şi al vieţii fără de moarte.

Oamenii moderni sunt mereu în căutarea unor noutăţi şi lucruri inedite care să le îmbunătăţească performanţele sexuale, mai ales că societatea modernă îi vrea frumoşi, productivi şi cât mai activi posibil. În teorie, o viaţă sexuală activă ne garantează şi o sănătate de fier, precum şi un confort psihic ridicat şi o gândire pozitivă. Cel puţin aceasta este concluzia care se desprinde din nenumăratele studii în domeniu şi din cercetărilor sexologilor, mai mult sau mai puţin avizaţi, care dau în fiecare zi publicităţii informaţii despre descoperirile lor incredibile. Cel mai recent studiu de acest gen a fost realizat în New York, considerată capitala „fashion way of life“. Faptul că sexul are nenumărate beneficii este bine cunoscut. În plus, are un efect revigorant  asupra psihicului. Mai nou însă, s-a constatat că toate temerile noastre în legătură cu moartea, fie ea precoce sau tardivă, pot fi atenuate sau înlăturate prin intermediul sexului. Studii recente au demonstrat că sexul frecvent prelungeşte viaţa atât pentru bărbaţi, dar mai ales pentru femei. Specialiştii au constatat că reprezentantele sexului frumos care au orgasm cel puţin o dată pe săptămână îşi scad cu 50% şansele mortalităţii în comparaţie cu suratele lor care ating punctul culminant o dată pe lună. În acelaşi timp, s-a observat că bărbaţii care fac sex regulat îşi reduc la jumătate şansele de a suferi un atac cerebral. În plus, specialiştii afirmă că după actul sexual hormonii ne ajută să combatem îmbătrânirea. Aşadar, acum e oficial: sexul prelungeşte viaţa. Altfel spus, persoanele cu o viaţă amoroasă intensă mor ceva mai târziu sau măcar mor cu sufletul împăcat. Iată în cele ce urmează, o serie de motive care confirmă statutul sexului ca elixir al tinereţii veşnice şi al vieţii fără de moarte.

Distracţie în cuplu

După cum bine se ştie, sexul este cea mai bună şi cea mai plăcută metodă de a îmbunătăţi intimitatea dintre cei doi parteneri. În cazul în care unul dintre parteneri nu are o dorinţă sexuală foarte accentuată, cu cât va face mai mult sex cu celalălt, cu atât mai mult îşi va dori să repete experienţa. Potrivit unor studii, nivelul de oxitocină al bărbatului se potriveşte cu cel al femeii după finalizarea actului sexual. În acest moment, ambii parteneri vor fi mai predispuşi să îşi dorească să fie răsfăţaţi. În plus, s-a constatat că oamenii au tendinţa de a fi mai mulţumiţi de propria persoană, atunci când se simt foarte iubiţi de parteneri. De altfel, s-a confirmat ştiinţific faptul că o viaţă sexuală împlinită sporeşte încrederea de sine.

Odihnă garantată

De asemenea, s-a demonstrat că sexul energizează şi asigură un somn odihnitor, datorită oxitocinei eliberate în timpul orgasmului. În plus, testosteronul produs în timpul actului sexual se dovedeşte a fi un bun „energizant“ atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. De asemenea, nu trebuie omis faptul că un act sexual reuşit ajută la uitarea problemelor şi sporeşte cheful de viaţă. După cum bine se ştie, problemele financiare pot provoca tensiuni în majoritatea cuplurilor. Pentru a evita orice discuţii contradictorii care ar putea lăsa urme adânci, specialiştii le recomandă cuplurilor să uite de probleme pur şi simplu făcând sex. S-a dovedit că un act sexual reuşit poate oferi acelaşi nivel de satisfacţie unui cuplu ca obţinerea unui venit suplimentar de 100.000 de dolari pe an.

Sănătate de fier

Printre virtuţile sexului se numără şi beneficiile pentru sănătate. De exemplu, s-a constatat că analgezicul cel mai eficient creat vreodată este orgasmul. Cantitatea uriaşă de endorfine eliberată în timpul orgasmului are efectul de a atenua considerabil orice durere trupească. Nu trebuie neglijat nici faptul că sexul este benefic pentru siluetă şi întreţine sănătatea cardiovasculară. Un act sexual intens poate duce la arderea a nu mai puţin de 700 de calorii, în timp ce unul mai potolit poate produce arderi de cel puţin 200 de calorii. S-a constatat, de asemenea, că sexul scade presiunea arterială şi îmbunătăţeşte sănătatea cardiacă, reducând riscul infarctului. În afară de senzaţiile de plăcere asigurate, activitatea sexuală intensă duce la creştere cu până la 30% a nivelului de imunoglobulină A, întărind astfel sistemul imunitar şi combătând mai eficient bolile. De asemenea, sexul reduce riscul de apariţie a cancerului la prostată, în cazul bărbaţilor, precum şi a cancerului la sân, în cazul doamnelor. Un studiu a demonstrat că, dacă o femeie măreşte frecvenţa contactelor sexuale, reduce semnificativ posibilităţile dezvoltării unui cancer mamar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII