29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCerturile, un pas spre consolidarea relaţiei

Certurile, un pas spre consolidarea relaţiei

Inerentele certuri în cuplu, gestionate inteligent, dar şi împăcările tumultuoase simbolizează, în accepţiunea specialiştilor, vitalitatea unui cuplu.

Certurile între parteneri, susţin specialiştii în problemele de cuplu, nu sunt un capăt de lume, ci un lucru absolut normal, o ciocnire între două caractere diferite care au ales să convieţuiască. Şi ceea ce vi se părea până nu demult un lucru neplăcut pentru o relaţie, o dispută cu voce ridicată, este, de fapt, o accepţiune greşită, căci discuţiile în contradictoriu nu fac altceva decât să elimine tensiunile, să rezolve şi să lămurească unele lucruri.
Ba, mai mult, ele pot consolida o relaţie. Important este doar să ştiţi să vă exprimaţi furia şi nemulţumirile fără prea multă violenţă verbală, fără jigniri, să ştiţi să îl ascultaţi şi pe celălalt şi, în fine, să furaţi câteva secrete ale mediatorilor, înlocuind pornirile verbale violente cu diplomaţia. Este însă nevoie de stăpânire de sine şi exerciţiu. Puteţi începe schimbându-vă percepţia despre ceartă şi văzând-o ca o necesitate de afirmare a individualităţii fiecărui partener.

Strategii de aplicat

Încercaţi să evitaţi să vă condimentaţi discuţia cu subiecte care ştiţi cu siguranţă că îl rănesc pe partener. Tăcerea poate fi de aur în unele momente, aşa că încercaţi să treceţi peste unele replici tăioase, căci vorbele urâte nu vor rezolva niciodată problemele.
Încercaţi mai bine să vă exprimaţi pe scurt şi la obiect nemulţumirea. Deosebit de important este să nu deviaţi de la subiect. Dacă vreţi ca partenerul să nu mai ţipe, lăsaţi dumneavoastră tonul mai jos. Va fi dezorientat, nu va înţelege ce se întâmplă şi, instinctiv, va face şi el la fel.
Şi atunci când simţiţi că furia preia frâiele, încercaţi să părăsiţi arena, nu înainte de a vă anunţa intenţia, spunând că veţi lămuri altădată problema. Retragerea nu înseamnă înfrângere, ci un moment de gândire şi de rearanjare a gândurilor.
Atunci când apele s-au liniştit, nu ezitaţi să vă călcaţi pe orgoliu şi să vă cereţi scuze, ascultând elegant şi celălalt punct de vedere, dovedind nu slăbiciune, ci maturitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU