20.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazin„Zile gratuite de vacanţă“ pentru turiştii români

„Zile gratuite de vacanţă“ pentru turiştii români

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), patronatele din turism şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) vor lansa în acest an Programul „Zile gratuite de vacanţă“, cu scopul de a convinge turiştii români să-şi petreacă concediile în ţară.
„Anul 2010 va fi «Anul ofertelor speciale», cum l-am numit noi. Va fi o cascadă de programe şi oferte speciale pe tot parcursul anului, parte dintr-o strategie menită să convingă turiştii români să-şi petreacă în ţară concediile. În acest moment, negociem cu celelalte patronate din turism pentru programul «Zile gratuite de vacanţă», prin care turistul român plăteşte, de exemplu, cazarea pentru cinci zile, dar va beneficia de şapte zile“, a declarat  Corina Martin, preşedinta ANAT.
Totodată, după „Înscrieri timpurii“, vor urma programele destinate vacanţelor în extrasezon, precum şi programele „Preţuri speciale de vacanţă“, „Vacanţă la ţară“, „O săptămână la munte“ şi „Decada balneară“, a mai spus Corina Martin. „În plus, lucrăm şi la diferite bonusuri pe care să le oferim în pachetele de vacanţă“, a precizat preşedinta ANAT.


Turism „Holiday Market“

Pentru a veni în întâmpinarea turiştilor, peste 100 de expozanţi vor participa la Târgul Internaţional de Turism „Holiday Market“, care va avea loc în perioada 18-21 martie, la Palatul Parlamentului. Acesta este primul târg de turism organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).
„Până în prezent s-au înscris şi au plătit deja pentru închirierea spaţiului 80 de expozanţi. Mai sunt alte 25 de cereri de participare la eveniment. Ca expozanţi, vor fi agenţii de turism, companii aeriene, parteneri hotelieri, companii de asigurări medicale, dar şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului“, a precizat preşedintele ANAT, Corina Martin.
Târgul va fi organizat pe o suprafaţă de 3.500 de metri pătraţi utili. În cadrul târgului, vor fi acordate premii pentru vizitatori, majoritatea constând în pachete turistice în România şi în străinătate. Participarea la tombolă se va face în baza biletului de la intrare, a adăugat preşedintele ANAT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS