24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Traficul feroviar, blocat 30 de zile
Traficul feroviar pe ruta Bucureşti – Timişoara, prin Drobeta Turnu Severin, este blocat de sâmbătă seară pentru 30 de zile, după ce în dreptul Gării Balota a avut loc o alunecare de teren. Trei trenuri au fost blocate mai multe ore, iar autorităţile judeţene au luat hotărârea ca traficul să fie întrerupt, pentru consolidarea liniilor de cale ferată. Alunecarea de teren pe Dealul Balota s-a produs din cauza precipitaţiilor şi a topirii zăpezii. În prezent, şinele de cale ferată sunt suspendate, iar un stâlp de înaltă tensiune este înclinat. În următoarele zile, mai mulţi angajaţi de la CFR vor acţiona în zonă pentru remedierea situaţiei.
Alin GHICIULESCU

Şi-a găsit soţul decedat alături de amantă
Un bărbat şi o femeie au fost descoperiţi fără suflare ieri în baia unui apartament din comuna gorjeană Mătăsari. Descoperirea macabră a fost făcută de către soţia bărbatului de 45 de ani, care a fost şocată şi de faptul că alături de soţul său era decedată o femeie, posibil amanta sa. Din primele cercetări ale poliţiştilor, cauza morţii este intoxicarea cu monoxid de carbon. Cadavrele au fost transportate la Serviciul de Medicină Legală Gorj pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor deceselor. De la începutul anului şi până în prezent, în Gorj au fost înregistrate destul de multe decese a căror cauză a fost intoxicarea cu monoxid de carbon.
Eugen MĂRUŢĂ

Maşina lui Sorin Frunzăverde a fost incendiată
Maşina de serviciu a liderului PD-L din Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a fost incendiată în noaptea de duminică spre luni de autori rămaşi necunoscuţi. În momentul în care a luat foc, Touareg-ul de culoare neagră era parcat în faţa locuinţei pe care Frunzăverde o are în Reşiţa. Potrivit anchetatorilor, nu este exclusă varianta ca incendiul să fi fost provocat de persoane care ar fi dorit să se răzbune pe preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin.
„Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului pentru a facilita intervenţia pompierilor, iar angajaţii Serviciului Criminalistic lucrează la efectuarea constatării“, a declarat comisarul-şef Dan Bortiş, de la Poliţia Caraş-Severin. Până la sosirea pompierilor, maşina a ars în proporţie de 70%. Poliţiştii şi criminaliştii au deschis o anchetă în acest caz.
Alin GHICIULESCU

Nouă gospodării, inundate în Mehedinţi
Multe gospodării din Mehedinţi au fost inundate duminică, în urma precipitaţiilor căzute. Pompierii de la ISU „Drobeta“ au acţionat în oraşele Vânju Mare, Strehaia şi în comuna Corcova pentru evacuarea apei din nouă gospodării. „Staţia de pompieri Vânju Mare a acţionat cu o autospecială de intervenţie şi două motopompe în oraşul Vânju Mare, pentru evacuarea apei din şase gospodării. În comuna Căzăneşti, au fost inundate circa 90 ha de teren (50 ha de păşune şi 40 ha de teren arabil), din cauza creşterii nivelului râului Coşuştea. Şi în comuna Corcova au fost inundate circa 7 ha de teren arabil. Pichetul de pompieri Strehaia a intervenit în oraşul Strehaia, strada Decebal, pentru evacuarea apei din trei curţi ale unor gospodării particulare“, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt la ISU „Drobeta“.
Alin GHICIULESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS