14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Bugatti ruginit, vândut pentru 260.500 de euro
Un Bugatti complet ruginit a fost vândut pentru suma de 260.500 de euro. După cum informează Krone.at, bolidul, care a stat peste 70 de ani pe fundul Lacului Maggiore, a fost scos la vânzare în scopuri caritabile de casa de licitaţii Bonhams. Autovehiculul urmează să fie expus în curând de un muzeu american. În spatele scufundării autoturismului Bugatti Brescia tip 22 Roadster se află o poveste tristă. O echipă de scafandri din Ascona a scos bolidul la lumină vara trecută, în speranţa că va obţine bani pentru o nouă fundaţie pentru combaterea violenţei în rândul tinerilor. În trecut, unul dintre membrii echipei fusese jefuit şi bătut de un grup de adolescenţi. Potrivit organizatorilor licitaţiei, nu se ştie cu exactitate cum a ajuns autovehiculul în apă şi nici cui i-a aparţinut. Este posibil ca Bugatti-ul să fi fost aruncat în apă în 1936 de autorităţile vamale, deoarece proprietarul nu plătise taxele de import. Pentru a facilita o recuperare ulterioară, autovehiculul fusese fixat cu un lanţ gros de fier. Acesta însă a ruginit, iar maşina de curse a ajuns pe fundul lacului, la 53 de metri adâncime. Pe 18 august 1967, un scafandru a descoperit Bugatti-ul înmatriculat pentru prima dată în 1925. Ulterior, bolidul s-a transformat într-un punct de atracţie pentru scafandri, până la scoaterea sa la lumină, pe 12 iulie 2009. În opinia specialiştilor, şansele ca autovehiculul să mai poată funcţiona sunt foarte reduse. Se apreciază că doar 20 la sută dintre piese mai pot fi recuperate. Partea stângă a maşinii s-a conservat destul de bine datorită nămolului din lac, însă partea dreaptă este complet distrusă.

Stingeţi lumina!
Din dorinţa de a asigura ţării o nouă generaţie de cetăţeni, reprezentanţii Ministerului sud-coreean al Sănătăţii au decis să ia o măsură cu totul specială. După cum informează Krone.at, o dată pe lună, seara, se va stinge lumina, pentru ca toţi funcţionarii să plece acasă şi să se „pună pe treabă“. În fiecare a treia zi de miercuri, la ora 19.30, se va întrerupe lumina în birouri. În acest fel, angajaţii vor avea mai mult timp să se ocupe de „conceperea şi creşterea copiilor“. „Probabil plecatul mai devreme acasă nu pare să aibă prea mult de-a face cu conceperea copiilor. Însă, nu putem exclude că nu există chiar nici o legătură“, a declarat iniţiatorul programului, Choi Jin Sun. Coreea de Sud are cea mai mică rată a naşterilor din lume, fiecare femeie aducând pe lume 1,19 copii.

Bărbaţi de import
Autorităţile mongole se află într-o situaţie cu totul specială, care le-a determinat să recurgă la anumite măsuri. Pentru a face faţă numărului excesiv de mare de femei din ţară, autorităţile au decis să „importe“ peste 20.000 de bărbaţi din Turcia. O delegaţie la nivel înalt din Ulan Bator va discuta această propunere cu omologii de la Ankara, cu ocazia unei vizite oficiale care va avea loc zilele următoare. În Mongolia, care se simte foarte aproape de Turcia, există câte un bărbat la şase femei. Negocierile între cele două guverne au început deja de ceva vreme. Deocamdată, nu s-a stabilit care vor fi criteriile după care vor fi aleşi posibilii candidaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS